Nederland - 14 april 2021 - Beursbrink

Goud veert op door stijgende inflatie

door STIJN

Goud lijkt wat op te veren de afgelopen dagen. Dat komt wellicht omdat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten nu al vier maanden op rij blijven stijgen. De inflatie staat momenteel op zijn hoogste niveau van de afgelopen 2,5 jaar. Investeerders lijken zich in te dekken hiertegen en richten zich weer tot goud om hun kapitaal veilig te stellen.

Is goud weer aantrekkelijk aan het worden? Sinds enkele dagen zit het gele edelmetaal in een lichte opwaartse trend en lijkt het uit zijn dip te klauteren. Dat heeft vermoedelijk te maken met het feit dat de inflatie in de Verenigde Staten nu al vier maanden op rij aan het stijgen is. De ‘consumer-price index’ steeg in maart met 0,6 procent omwille van de stijgende olieprijzen.

Met een stijging van 0,6 procent overtreft de CPI de verwachtingen van economen. De inflatie is op twaalf maanden gestegen van 1,7 procent naar 2,6 procent in maart. Volgens Jason Teed, portfoliomanager bij Gold Bullion Strategy Fund, komt dit omdat de Amerikaanse economie aan het versnellen is dankzij een sterk herstel van de coronapandemie.

The reading came in slightly over expectations, an indication that the U.S. economy is heating up a bit more than expected.

Rally of niet?

Teed waarschuwde echter dat een stijging van de goudprijs op korte termijn niet noodzakelijk betekent dat het gele edelmetaal opnieuw gaat rally’en. Hoewel men verwacht dat de inflatie de komende maanden zal blijven stijgen. Dat zou er voor kunnen zorgen dat goud ook blijft stijgen.

Daarenboven is de 10-jaarsrente lichtjes gedaald. Amerikaanse staatsobligaties zijn een ‘concurrent’ van goud. Defensieve beleggers steken hun kapitaal ook graag in deze obligaties als de rendementen stijgen. Echter door de lichte daling en de stijgende inflatie, wordt goud iets aantrekkelijker.

Bronnen: Marketwatch

Foto: Linda Hamilton – Pixabay

 

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.