Nederland - 9 juni 2021 - Beursbrink

Goud trekt zich terug onder 1.900 dollar

door STIJN

De goudprijs heeft zich opnieuw teruggetrokken onder de 1.900 dollar. Daarmee verbrak het zijn winstsessie die drie dagen duurde. Op het moment van schrijven noteert goud aan 1.895 dollar per troy ounce. De Amerikaanse dollar wist wat aan kracht te winnen wat zou zorgen voor druk op de goudmarkt. 1.900 dollar blijft een moeilijke psychologische grens.

Het valt niet te ontkennen, goud zit opnieuw in een positief trendkanaal. Echter is het gele edelmetaal op een moeilijk plafond gestoten, namelijk 1.900 dollar. Sinds eind mei zweeft de prijs rond dit niveau. De meest recente daling zou te maken hebben met een sterkere Amerikaanse dollar. Het trendkanaal dat gestart is begin april, is echter nog intact.

Adrian Ash, onderzoeksdirecteur bij BullionVault, zei ook dat obligatiehandelaren voorzichtig zijn omdat ze geen idee hebben van de Consumer Price Index (CPI). Het Amerikaanse inflatierapport van donderdag zou een duidelijkste impuls kunnen geven aan grondstoffenhandelaren.

It’s no surprise to find $1,900 proving a tough psychological level for gold to break above.

Factoren

Indien de CPI harder stijgt dan verwacht, zou de Federal Reserve sneller geneigd kunnen zijn hun soepelere maatregelen terug te schroeven. Donderdag staat nog iets te gebeuren. De Europese Centrale Bank gaat dan een update geven over het monetaire beleid dat ze hanteren.

Gold’s recovery from March’s double-low was dramatic, too fast perhaps. The 10% surge pulled lots of hot money into Comex futures and options, but it left physical demand and [exchange-traded fund] inflows quiet.

In ieder geval wordt het een ‘spannende’ week voor de goudmarkt. Er staat van alles te gebeuren waardoor het gele edelmetaal een bepaalde richting kan ingaan. Marktkenners en analisten verwachten dat goud stand zal houden en verder zullen stijgen naar hogere sferen.

Bronnen: Marketwatch

Foto: Bullion Vault – Flickr – CC BY-ND 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.