Nederland - 14 september 2020 - Beursbrink

Goud stijgt dankzij zwakke dollar en Federal Reserve

door STIJN

Een goed begin van de beursweek voor goud. Het gele edelmetaal noteert ondertussen 0,51 procent hoger en is richting de 1.960 dollar aan het stijgen. De reden voor de opwaartse beweging heeft te maken met de zwakkere Amerikaanse dollar en de ‘dovish’ houding van de Amerikaanse centrale bank. De weg naar 2.000 dollar ligt opnieuw open.

De goudprijs is nu al enkele weken horizontaal aan het bewegen, binnen een bereik van 1.920 en 1.960 dollar. Het is ondertussen meer dan een maand geleden dat de goudprijs zijn absoluut hoogterecord heeft gehaald. Sindsdien is het rustig gebleven op de goudmarkt na een terugval naar de 1.900 dollar. De zwakke dollar en de Federal Reserve kunnen goud opnieuw doen stijgen.

Stephen Innes, hoofdstrateeg bij AxiCorp, verwacht dat de goudprijzen weldra opnieuw gaan stijgen richting de 2.000 dollar per troy ounce. Hij benadrukt dat het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank in het voordeel speelt van goud. De lage rentes en de verwachtingen dat de Federal Reserve nog een lange tijd zal blijven stimuleren, zijn gunstig voor goud.

The gold market is leaning towards the Fed’s (policy). The U.S. central bank might not change the current narrative, but there is a strong belief in the market that it would be able to trigger inflation.

Stimulus

En niet alleen in de Verenigde Staten van Amerika, maar ook in Japan en Europa gaan de centrale banken blijven stimuleren om hun economieën erbovenop te helpen. Ook Jeffrey Halley, senior analist bij OANDA, beweert dat er niets is veranderd voor de langetermijnvisie van goud.

Gold’s bullish longer-term fundamentals have not changed. Gold has well-denoted support between $1,900 and $1,920 an ounce, with trendline resistance at $1,970.

Het enige gevaar voor de goudmarkt op ‘korte termijn’ zou een succesvolle fase III zijn van het coronavaccin AstraZeneca. Mocht blijken dat dit vaccin goed werkt en inzetbaar is, dan kan goud minder aantrekkelijk worden gezien alle sectoren dan opnieuw vol gas kunnen geven.

Bronnen: CNBC

Foto: Needpix

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.