Nederland - 28 oktober 2019 - Beursbrink

Goud stijgt dankzij Federal Reserve

door STIJN

Maandag is een goede beursdag voor goud, het gele edelmetaal ging bijna met 1 procent omhoog tijdens de vorige sessie en staat momenteel op 0,16 procent winst dankzij geruchten over de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank zou van plan zijn om de rentes opnieuw te verlagen met als doel om de economie te ondersteunen.

Goud zit al een tijdje in een horizontale beweging, de goudprijs zweeft nu al enkele weken rond de 1.500 dollar per troy ounce. De Amerikaanse centrale bank kan daar de komende dagen verandering in brengen, op 29 en 30 oktober komen de bestuursleden samen om het rentebeleid te bespreken. Er gaan geruchten rond dat de voorzitter Powell de rentes opnieuw gaat verlagen.

All eyes are on the Fed meeting now, but what investors are really looking forward to is some clarity on whether the central bank will continue to remain dovish for the rest of this year.

Beleggers zijn vrij zeker dat de Federal Reserve de rentes opnieuw gaat verlagen, ze schatten de kans op een verlaging van 25 basispunten in op 90,4 procent. De Amerikaanse centrale bank heeft de rentes dit jaar al twee keer verlaagd, daar kan dus nog een derde verlaging bij volgens beleggers.

De beweging van goud is een beetje averechts gezien de positieve ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China en de vooruitgang die Brits premier Boris Johnson heeft geboekt in het brexit-verhaal. De stijging van de goudprijs wil eigenlijk zeggen dat beleggers nog niet volledig geloven in een goede afloop voor de wereldeconomie.

Bronnen: Economic Times

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel