Nederland - 11 augustus 2022 - Beursbrink

Ether stijgt 13 procent naar ’two-month high’

door STIJN

’s Werelds tweede grootste digitale munt, ether, is donderdag naar zijn hoogste niveau van de afgelopen twee maanden gestegen. De stijging van 13 procent bracht ether opnieuw naar 1.928 dollar. De stijging is te danken aan een geslaagde finale generale repetitie voor een cruciale upgrade die naar verwachting volgende maand zal plaatsvinden.

Een aardige stijging van 13 procent bracht ether naar 1.928 dollar, zijn hoogste niveau van de afgelopen twee maanden. Het zijn dan ook belangrijke weken voor de tweede grootste digitale munt ter wereld. Ontwikkelaars hebben namelijk een laatste generale repetitie met succes afgerond.

Ether zou namelijk volgende maand een ‘merge’ ondergaan die de munt en het netwerk sneller en meer energie-efficiënt zou maken. Eén van de testnetwerken, genaamd Goerli, zou een identiek proces gesimuleerd hebben dat in september uitgerold zal worden voor het volledig netwerk. Goerli slaagde er met glans in en dus is het netwerk klaar voor de grote upgrade.

Dominantie

De aanpassingen zouden behoorlijk significant zijn. Er wordt gespeculeerd dat ether marktdominantie van bitcoin gaat afsnoepen eens het vernieuwde netwerk online is. Toch is het volgens IT specialist Kaj Burchardi niet relevant wie de nummer één op de cryptomarkt is.

The purpose of why you buy bitcoin, from a mindset perspective, and what you actually want to do with that is fundamentally different than when you use ethereum.

Beleggers en investeerders op de cryptomarkt hebben lastige maanden achter de rug. Vooral door de implosie van het Terra-project waarbij hun 60 miljard dollar stablecoin crashte. Dit stuurde een schokgolf doorheen de markt en triggerde faillissementen van de investeringsbedrijven Celius, Three Arrow Capital en Voyager Digital.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: Miloslav Hamřík – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.