Nederland - 1 september 2020 - Beursbrink

Goud opnieuw richting 2.000 dollar

door STIJN

De goudtrein lijkt weer vertrokken te zijn. Dinsdag ging het gele edelmetaal fors hoger door de zwakke Amerikaanse dollar en een aanpassing van het monetaire beleid van de Federal Reserve. Momenteel noteert goud aan 1.979 dollar per troy ounce en dus komt de 2.000 dollargrens weer in het vizier, een belangrijke psychologische grens. 

Een positieve beursdag voor goud. Het edelmetaal noteert op het moment van schrijven aan 1.979 dollar per troy ounce. Geen hoogterecord maar wel het hoogste niveau van de afgelopen twee weken. Dit was nodig want beleggers leken eventjes genoeg gehad te hebben van goud.

Beleggers en investeerders hebben opnieuw trek in de ‘veilige haven’ vermits de Amerikaanse dollar signalen van zwakte vertoont. Ook de aanpassing van het monetaire beleid van de Federal Reserve, maakt het gele edelmetaal momenteel aantrekkelijker. De inflatie in de Verenigde Staten gaat door de aanpassingen wellicht stijgen en dat terwijl de rentes extreem laag blijven.

Inflatie

President van de centrale bank Jerome Powell heeft laten weten dat ze zullen toelaten dat de inflatie boven de 2 procent stijgt. Dit ter compensatie van de periode dat de inflatie ver onder de 2 procent noteerde. Met andere woorden, er staat de USA een lange periode van lage rentevoeten te wachten.

Stephen Innes, hoofdstrateeg bij AxiCorp, zei het volgende tegen het nieuwsplatform Nairametrics:

The yellow metal now looks like an excellent place to invest in for a few years provided real rates remain lower, which is bound to happen on any reflationary bounce.

Het is algemeen geweten dat lage interestvoeten beleggers naar goud duwen. Want als cash weinig tot niets rendeert, dan is het interessanter om je geld in goud te steken. En vooral als je met cash minder kan kopen gezien de inflatie gaat stijgen. Een ideale cocktail voor het edelmetaal.

Bronnen: Nairametrics

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.