Nederland - 16 september 2020 - Beursbrink

Goud opnieuw naar 2.000 dollar?

door STIJN

De goudprijzen gaan lichtjes hoger door de beslissing van de Amerikaanse centrale bank om de rentes op een historisch laag dieptepunt te houden. De Federal Reserve vindt het dus nodig dat de Amerikaanse economie nog voldoende steun krijgt om te herstellen van de coronacrisis. Beleggers richten hun pijlen opnieuw richting goud en kiezen voor zekerheid.

Sinds eind vorige week is er een kleine trend merkbaar op de goud markt. Het gele edelmetaal is nu al enkele weken horizontaal aan het bewegen maar de laatste dagen is goud opnieuw lichtjes aan het stijgen. Analisten en marktkenners beweren dat de 2.000 dollar opnieuw in het vizier komt.

De reden voor de stijging op de goudmarkt heeft te maken met de beslissing van de Federal Reserve omdat rentes op een historisch laag niveau te houden. De Amerikaanse economie heeft blijkbaar nog altijd nood aan een levenslijn om goed te kunnen herstellen van de coronacrisis.

Stijgende trend

De goudprijs is met 10 procent gestegen tegenover de Amerikaanse dollar sinds de teleurstellende cijfers omtrent de Amerikaanse economie. De rally komt omwille van de neerwaartse trend die de dollar ondergaat ten opzichte van andere valuta. Goud noteert momenteel aan 1.973 dollar.

Het technische plaatje ziet er ook positief uit. Vermits de weerstand van 1.970 werd doorbroken, ligt de volgende halte op 2.000 dollar. Dat maakt dat er verschillende factoren zijn die gunstig zijn voor het edelmetaal. Het is enkel koffiedik kijken hoe de Amerikaanse economie herstelt.

Bronnen: Investingcube

Foto: Michael Steinberg – Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.