Nederland - 22 augustus 2019 - Beursbrink

Goud moet ‘bull cycle’ nog inzetten

door STIJN

Er gaan dolle koersdoelen rond inzake goud. Ray Dalio plakte onlangs nog een koersdoel van 2.000 dollar op goud maar dat is blijkbaar nog niet het absolute hoogtepunt dat analisten verwachten dat goud zal bereiken in de nabije toekomst. Het meest recente koersdoel is 3.000 dollar omdat, naar verluidt, de ‘bull cycle’ voor goud nog moet beginnen.

Volgens Dan Oliver, oprichter van Myrmikan Capital, staat goud een nog mooiere periode voor de deur vermits de ‘bull cycle’ eigenlijk nog uit de startblokken moet schieten. Tijdens een interview zei hij dat de stierencyclus is begonnen toen goud de 1.350 dollargrens zonder veel moeite sloopte.

Bull cycle

Deze grens was belangrijk omdat het de ogen opende voor grote institutionele beleggers en fondsbeheerders. Het feit dat investeerder Ray Dalio zijn licht heeft geworpen op goud, zegt volgens Dan Oliver meer dan genoeg. Goud is opnieuw aantrekkelijk op de financiële markten.

None of these institutional guys want to be heroes, like mentioned. Once a guy like [Ray Dalio] says it’s ok, then they can all do it, and what’s interesting is that all the institutional money is trying to squeeze into a market that is very small, and it’s hard to figure out how to do it, and that’s what they’re scrambling to figure out. So, I think there’s a lot of momentum behind this move.

De situatie op de markten is dan ook redelijk optimaal voor goud. Er zijn verschillende geopolitieke spanningen die de groei van de wereldeconomie vertragen. Om dit probleem te counteren gaan verschillende belangrijke centrale banken hun rentebeleid opnieuw versoepelen.

Beleggers en investeerders vrezen ook voor een wereldwijde recessie en verkiezen steeds meer om hun kapitaal veilig te stellen door goud te kopen. In dit geval fungeert goud als een veilige haven maar ook als goede investering gezien de prijs voor goud in een opwaartse trend zit.

Bronnen: Kitco

Foto: Maxpixel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel