Nederland - 12 augustus 2020 - Beursblik

Goud kan naar 4.000 dollar gaan maar…

door STIJN

De rally op de goudmarkt dit jaar is tot nu toe fenomenaal. Zonder veel moeite sloopte het edelmetaal de 2.000 dollargrens. De goudprijs zou in de komende drie jaar kunnen stijgen tot 4.000 dollar, maar factoren zoals de ontwikkeling van een vaccin en de Amerikaanse verkiezingen in november zouden het lot van goud kunnen veranderen, aldus analisten.

Het momentum op de goudmarkt is onhoudbaar, het hoogterecord van 2011 werd onlangs met gemak verbroken en nu maakt het edelmetaal zich op om naar nog hogere prijzen te stijgen. Volgens Frank Holmes, CEO van U.S. Global Investors, ligt de weg naar 4.000 dollar nu heel open.

Hij benadrukt dat de Federal Reserve massa’s geld aan het pompen is in de Amerikaanse economie ter ondersteuning. Daarenboven zijn de ministers van Financiën van de G-20 en centrale banken wereldwijd aan het samenwerken, onder andere om grote hoeveelheden cash bij te drukken.

We’ve not seen this level where central banks are printing money at a zero interest rate. At zero interest rates, gold becomes a very, very attractive asset class.

Een soepeler monetair beleid betekent over het algemeen dat beleggers eerder geneigd zijn om in goud te investeren. Als de reële opbrengsten van staatsobligaties dalen, zullen de goudprijzen stijgen, en vice versa. In dergelijk scenario zijn de kosten van het bezitten van goud lager omdat beleggers geen rente missen die ze anders zouden verdienen door het hebben van obligaties.

Twee factoren

Hoewel Yung-yu Ma, hoofdstrateeg bij BMO Wealth Management, het erover eens is dat er veel factoren zijn die goud ondersteunen, wees hij op twee grote gebeurtenissen die de richting van de prijzen zouden kunnen veranderen. Namelijk een vaccin tegen COVID en de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Beide gebeurtenissen kunnen de goudprijs doen dalen.

Bronnen: CNBC

Foto: Needpix

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.