Nederland - 1 november 2020 - Beursbrink

‘Goud gaat klimmen ongeacht de verkiezingsuitslag’

door STIJN

Volgens analisten en marktkenners gaat de goudprijs gewoon blijven stijgen ongeacht wie de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint. De reden waarom het gele edelmetaal in waarde zal blijven stijgen, heeft te maken met het stimuleringspakket dat er hoogstwaarschijnlijk gaat komen en de historisch lage rente die de Federal Reserve handhaaft.

De analisten van Haywood Securities hebben meningsverschillen over wie ze graag in het Witte Huis zien belanden op 3 november maar over één ding zijn ze het allemaal eens. Ongeacht wie verkozen wordt als president, de goudprijs zal blijven stijgen omwille van enkele beleidsfactoren.

Het jaar 2020 is gunstig geweest voor goud, het edelmetaal wist zelfs een recordkoers van 2.070 dollar aan te tikken in augustus. Echter ging het daarna bergaf richting 1.850 dollar. Analisten benadrukken echter dat de goudprijs nog altijd heel hoog noteert door de COVID-onzekerheid en de lage rentes. De analisten van Haywood verwachten dat de goudprijs opnieuw zal stijgen.

Richting 2.000 dollar?

Ook bij UBS delen ze dezelfde mening en verwachten ze dat de omstandigheden volgend jaar in het voordeel zullen blijven spelen van goud. De fragiele Amerikaanse economie, de onzekerheden omtrent COVID-19 en het soepele monetaire beleid van de Federal Reserve zijn gunstig voor goud.

In [the first half of 2020], investment demand for gold, which consists of demand for bars and coins and inflows into gold exchange-traded funds (ETFs), accounted for nearly 56% of total demand,” the analysts wrote. “This ranks as the highest level over the last two decades and exceeds the previous record of nearly 46% in 2009.

Bloomberg analist Mike McGlone voorspelt dat goud op korte termijn de 1.900 dollargrens opnieuw zal doorbreken. Beleggers en investeerders zullen, zolang er geen oplossing is omtrent COVID en de Amerikaanse economie fragiel blijft, hun toevlucht blijven zoeken in het gele edelmetaal.

The gold spring is likely to uncoil soon and the path of least resistance remains upward, in our view.

De goudprijs noteert momenteel op 1.879 dollar en gaat na de bekendmaking van de verkiezingsuitslag op 3 november mogelijks even heftig reageren. Maar de algemene trend op middellange termijn zou volgens analisten eenduidig moeten zijn, namelijk opwaarts.

Bronnen: Mining

Foto: Michael Steinberg – Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.