VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 18 april 2020

Goud eindigt jaar gaan 1.700 dollar

door STIJN

Wat een maand kan doen op de financiële markten, vooral voor de goudmarkt. De Nederlandse bank ABN Amro was eerst niet zo tuk op het gele edelmetaal maar hun vooruitzichten zijn nu opeens veranderd. Ze verwachten dat goud het jaar gaat eindigen aan 1.700 dollar per troy ounce. Voorheen dachten ze nog aan 1.500 dollar per troy ounce.

Georgette Boele, strateeg edelmetalen bij ABN Amro, zei dat bijna alle signalen op groen staan voor de goudmarkt. Voorheen voorspelde ze een goudprijs van 1.500 dollar per troy ounce voor dit jaar maar dat heeft ze onlangs gewijzigd gezien de ontwikkelingen op de financiële markten.

Goud noteert nu aan 1.700 dollar dus ze verwacht dat goud rond deze prijs zal blijven schommelen met de nodige pieken en dalen. De prijs kan de komende maanden nog hoger gaan omwille van vier belangrijke factoren, namelijk veel quantative easing van de centrale banken, negatieve rendementen op staatsobligaties, lage intrestvoeten  en stijgende begrotingstekorten.

Even though we recognize that the drivers are supportive for gold prices, we don’t expect another strong rise in prices. In fact, we still expect another wave of risk-off to support the U.S. dollar and to weigh on gold prices.

Schommelingen

Een echte forse stijging naar 1.800 dollar ziet ze dus niet zitten omdat er nog enkele factoren zijn die goud minder aantrekkelijk maken. Boele verwacht ook dat de vraag naar fysiek goud gaat stijgen van zodra beleggers steeds meer beginnen te twijfelen over het in elkaar storten van het huidige financiële systeem. En dat kan moeilijk worden want COVID-19 verstoort de logistieke keten.

Het zal voor investeerders dus bijzonder moeilijk zijn om effectief fysiek goud in handen te gaan krijgen en dat maakt het minder aantrekkelijk om te investeren. Het is alleszins afwachten welke richting het uit zal gaan, goud is in ieder geval bezig aan een sterk parcours.

Bronnen: Kitco

Foto: Needpix

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.