VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 8 november 2019 - Beursbrink

Goud blijft zakken maar analisten vrezen niet

door STIJN

De goudmarkt blijft onder druk staan door de positieve berichten omtrent de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. Door de betere vooruitzichten, zijn beleggers meer geneigd om te investeren in risicovolle beleggingen. Analisten zijn echter van mening dat, zolang goud boven de 1.450 dollar blijft, er zich nog goede koopkansen voordoen.

Goud verliest een klein beetje glans, beleggers zijn minder tuk op het gele edelmetaal omdat de vooruitzichten op het wereldtoneel aan het verbeteren zijn. Goud noteert momenteel aan 1.474 dollar per troy ounce, volgens analisten is dit geen ramp. Zolang goud boven de 1.450 dollar per troy ounce noteert, wordt het edelmetaal nog altijd beschouwd als een koopkans.

Price dips towards $1450/oz are likely to continue to be viewed as buying opportunities. In our view, prices have held up well given the good news, increased risk appetite and soft physical market.

Handelsoorlog

Het grootste ‘risico’ voor goud is dat de handelsoorlog opgelost geraakt, of dat de situatie alleszins met de maand verbeterd. De vooruitgang die momenteel op tafel ligt in de vorm van een ‘phase one deal’ heeft beleggers al kunnen overtuigen om terug in aandelen en fondsen te stappen.

De 1.470 – 1.480 dollar grens is vrij belangrijk op de goudmarkt. Strategen zien dit als een belangrijke steun. Men denkt dat, als deze steun wordt doorbroken, de goudprijs naar nog lagere niveaus kan zakken. Alles hangt eigenlijk af van de evolutie in de handelsgesprekken tussen de USA en China.

Bronnen: Kitco

Foto: Michael Steinberg – Pexels

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.