Nederland - 30 oktober 2019 - Beursbrink

Goud blijft stabiel ondanks twijfel in handelsgesprekken

door STIJN

De goudprijs blijft stabiel ondanks twijfels omtrent de ‘phase one deal’ tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. China zou aan het aarzelen zijn om landbouwproducten in te kopen en dat is niet naar de zin van Donald Trump. Daarenboven houden investeerders de acties van de Federal Reserve nauwgezet in de gaten, komt er vandaag een nieuwe renteverlaging?

De goudprijs beweegt niet veel en dat is vreemd gezien de twijfels over de ‘phase one deal’ die de Amerikanen hebben gesloten met China. De prijs zweeft ergens tussen de 1.485 en de 1.495 dollar per troy ounce. Goud zit al een tijdje vast in dit horizontaal trendkanaal de afgelopen weken.

China zou aarzelen om landbouwproducten te kopen van de Verenigde Staten van Amerika. Er werd echter nog niet zo lang geleden mondeling overeengekomen dat de Chinezen voor 40 tot 50 miljard dollar aan landbouwproducten zouden importeren. Dit kan best cruciaal zijn want als Donald Trump zijn zin niet krijgt, kan dit resulteren in een nieuwe escalatie in de handelsoorlog.

Horizontaal

Wat verder ook nog een invloed zou moeten hebben op de goudprijs, is het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Deze week komen de bestuursleden samen om het rentebeleid te herzien. Marktkenners verwachten dat ze de rente opnieuw met 25 punten gaan verlagen.

Goud, het gele edelmetaal dat wordt beschouwd als ‘veilige haven’ in tijden van politieke en financiële onzekerheden en twijfels, is dit jaar al met 16 procent gestegen. Echter, de afgelopen weken wist het gele edelmetaal niet door te stoten naar hogere prijsniveaus.

Bronnen: Economic Times

Foto: Maxpixel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.