Nederland - 1 mei 2020 - Beursbrink

Goud blijft dalen maar haalt 6 procent rendement voor maart

door STIJN

De goudprijs zit nu al enkele dagen in een neerwaartse trend. Zowel woensdag als donderdag verloor het gele edelmetaal terrein, op het moment van schrijven noteert goud aan 1.689 dollar. Maar op zich niet alarmerend vermits goud in maart wist te stijgen met 6 procent. Beleggers lassen een pauze in gezien goud op zijn hoogste niveau van de afgelopen 7 jaar noteert.

Zolang COVID-19 de wereldeconomie blijft teisteren, zal goud koning blijven. De angst en vrees op de financiële markten doen beleggers en investeerders vluchten naar veiligheid. Daarvoor is goud een goede optie omdat het heel waardevast is. Op dit moment noteert goud op het hoogste niveau van de afgelopen 7 jaar en wist in maart met 6 procent te stijgen.

Toch zit het gele edelmetaal eventjes in een neerwaartse trend omdat beleggers hun winst willen nemen. Maar de echte ‘gold bulls’ wachten ook op duidelijkheid omtrent de rentevoeten en een herstel van het inflatiecijfer alvorens opnieuw massaal in te stappen op de goudmarkt.

For gold, the two key factors to follow are interest rates and inflation expectations as they are the inputs for the equation to calculate interest rates and ultimately, interest rates have a major impact on gold’s appeal as a safe haven asset.

Federal Reserve

Tyler Richey, co-editor bij Sevens Report Research, benadrukt dat dalende rentevoeten ervoor zorgen dat Amerikaanse staatsobligaties minder aantrekkelijk worden om in bezit te hebben en dus investeerders opteren om hun geld in goud te steken. Van zodra duidelijk is dat de Federal Reserve de rentes nog een tijdje laag zullen blijven, kunnen ‘gold bulls’ weer aan de slag.

Het feit dat verschillende centrale banken nu nog meer gaan stimuleren, speelt uiteraard in het voordeel van goud. Ondanks de kleine daling van de afgelopen dagen, blijft goud een aantrekkelijke belegging volgens analisten en marktkenners. Het is zelfs zo dat men beweert dat goud nog moet gaan pieken, 1.800 – 2.000 dollar zou zo maar eens kunnen dit jaar.

Bronnen: Marketwatch

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel