Nederland - 3 oktober 2019 - Beursbrink

‘Goud aan 2.000 dollar volgend jaar’

door STIJN

De goudprijs kan volgend jaar nog meer uitblinken. Volgens analist David Roche is het mogelijk dat goud een stijging van 30 procent te wachten staat en de 2.000 dollar per troy ounce gaat aantikken. Er zijn volgens hem voldoende factoren die in het voordeel spelen van goud en beleggers zien steeds meer en meer in dat goud zijn waarde goed behoudt.

De goudprijs noteert momenteel rond de 1.500 dollar per troy ounce, maar dat gaat volgens analist en strateeg David Roche niet zo blijven. Hij verwacht namelijk vuurwerk volgend jaar, een goudprijs van 1.900 of 2.000 dollar zullen volgens Roche niet ongewoon zijn in het jaar 2020.

Centrale banken zijn hun monetair beleid aan het aanpassen om gepast te kunnen reageren op de uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden. En dat houdt onder andere in dat verschillende eenheidsmunten minder aantrekkelijk worden op de financiële markten.

Gold is a good alternative currency because it’s safe, and because it costs nothing to own it compared to paying negative rates on deposits.

Nieuw systeem

Roche verwacht dat goud dit jaar nog zal stijgen tot 1.600 dollar om vervolgens in 2020 richting de 2.000 dollar te gaan. Hij is er bijna zeker van vermits de Federal Reserve en Europese Centrale Bank vorige maand hebben aangegeven hun rentebeleid flexibel op te stellen naargelang de situatie.

Het systeem waarbij de overheden geld spenderen om de economie te ondersteunen en de centrale banken maatregelen nemen om het te kunnen financieren, zal ervoor zorgen dat investeerders goud aantrekkelijker gaan vinden. Vooral omdat Roche denkt dat dit systeem niet snel zal verdwijnen.

Bronnen: CNBC

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel