VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 21 juni 2020 - Beursbrink

Goldman Sachs verhoogt koersdoel goud

door STIJN

Ondanks dat goud sinds zijn scherpe stijging door COVID-19 wat richting ontbreekt, hebben de analisten van Goldman Sachs hun koersdoel voor het gele edelmetaal toch opgetrokken. Ze verwachten namelijk dat de angst en twijfel op de markten gaat toenemen en dat de Amerikaanse dollar in waarde gaat dalen. Een ideaal scenario voor goud om te stijgen.

Goud noteert momenteel aan 1.750 dollar per troy ounce. Sinds het aantal besmettingen omtrent corona is gedaald in Europa en China, heeft goud niet bepaald vooruitgang geboekt op de financiële markten. De waarde van het edelmetaal fluctueerde de afgelopen maanden tussen de 1.680 en 1.750 dollar per troy ounce maar lijkt stilaan toch hogere sferen te gaan opzoeken.

De analisten van de Amerikaanse zakenbank hebben hun koersdoel voor de komende drie, zes en twaalf maanden aangepast. De eerste voorspelling was 1.600, 1.650 en 1.800 dollar. Nu zijn ze veel optimistischer en verwachten ze dat goud in de komende drie maanden naar 1.800 dollar gaat stijgen om vervolgens naar 1.900 en uiteindelijk 2.000 dollar per troy ounce te stijgen.

Grote vraag

Qua vraag naar goud zit het goed, er is namelijk een stijging van 30 procent en het gewicht van goud in ETFs is, ten opzichte van vorig jaar, met 20 procent toegenomen. Maar er is ook kans op een correctie wegens het opheffen van lockdowns en beter dan verwachte economische gegevens.

However, as we have argued in the past gold investment demand tends to grow into the early stage of the economic recovery, driven by continued debasement concerns and lower real rates.

De goudprijs kan dippen richting 1.700 dollar maar de bodem zou stevig genoeg moeten zijn om vanaf dat prijsniveau opnieuw te gaan stijgen. Goldman Sachs ziet voldoende risico’s op de markten voor goud om richting de 2.000 dollar te stijgen. Ook zilver gaat weldra profiteren van deze evolutie.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxfuel

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.