VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 22 april 2020 - Beursbrink

“Gold is on track for 2.000 dollar”

door STIJN

Het gele edelmetaal zit in de lift, de goudprijs staat op het moment van schrijven 2,14 procent hoger op 1.723 dollar per troy ounce. Een forse stijging waarmee het moeiteloos de 1.700 dollargrens doorbreekt. Analisten zijn alvast positief en verwachten dat de we de komende maanden een goudprijs van 2.000 dollar per troy ounce gaan zien.

De goudmarkt beleeft mooie maanden in tijden van corona en lockdowns, in de maand maart steeg het edelmetaal bijna 200 dollar in waarde. Ook april lijkt een goede maand te gaan worden. Momenteel staat de goudprijs 2,14 procent hoger, een stijging naar 1.723 dollar.

Analisten die hun koersdoel hadden vastgepind op 1.700 dollar, moeten dringend op zoek gaan naar nieuwe koersdoelen want de 1.700 dollargrens werd gemakkelijk gesloopt. George Milling-Stanley, goudstrateeg bij State Street Global Advisors, zei dat hij nu verwacht dat de goudprijs veel hoger kan gaan de komende maanden, richting 2.000 dollar per troy ounce.

I’m going to have to redo my forecast at some point, but I think that I’m going to have to take very seriously the possibility that we might see $2,000.

2.000 dollar

Hij vermoedt dat de Federal Reserve de komende maanden maatregelen zal blijven nemen die ervoor gaan zorgen dat goud aantrekkelijker wordt voor beleggers en investeerders. Het sentiment en het momentum zitten alvast goed, daarenboven zijn er voldoende factoren op de financiële markten die aandelen te risicovol maken en dus verkiezen beleggers een ‘veilige haven’.

There’s enough momentum in this market right now to carry us up to the kind of levels that you’re talking about.

Of het effectief zo een vaart gaat lopen, valt natuurlijk af te wachten. Het is in ieder geval wel een feit dat de stijgende trend duidelijk aanwezig is en het ziet er naar uit dat we snel gas gaan terugnemen. 2.000 dollar is daarom ook behoorlijk plausibel maar misschien toch hoog gegrepen.

Bronnen: CNBC

Foto: Michael Steinberg – Pexels

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.