Nederland - 13 november 2018 - Beursbrink

Go Cobalt Mining gaat nu ook vanadium mijnen

door STIJN

Vanadium is ‘hot’, daar kan je niet omheen. Dat hebben ook verschillende mijnbouwbedrijven begrepen. Go Cobalt mining, een mijnbouwer die voornamelijk kobalt delft, heeft een overeenkomst getekekend met Contige Resources waardoor ze 100 procent toegang krijgen tot bepaald gebied.

Vanadium hier, vanadium daar, vanadium overal…. De grondstof bij uitstek met veel toekomstig potentieel gezien de evolutie op de energiemarkt en de strengere Chinese eisen voor wapening. Go Cobalt Mining wil de trein niet missen en heeft ervoor gezorgd dat ze toegang hebben tot een vanadiumzone in het Barachois-gebied dat zich bevindt op het Quebec’s schiereiland Gaspe.

Barachois is een gebied dat 1.801 hectare beslaat waar is aangetoond dat het sedimenten van vanadium-zink-lood bevat. Eerder grondonderzoek in het gebied leverde drie monsters op die aantoonden dat er vanadiumpentoxide in de grond zit met een zuiverheidsgraad van meer dan 2 procent. Voor lood was dit 8 procent en zink 5 procent.

This is a Canadian project with good grade and easy access. The area of mineralization presents the company with ways to add value at a relatively low cost.

Strategie

Scott Sheldon, voorzitter van Go Cobalt Mining, is enthousiast dat ze eindelijk toegang hebben tot vanadium. Het is een strategische zet voor het bedrijf gezien de torenhoge vraag en het marktpotentieel. De markt voor hernieuwbare energie, en dus batterijen, gaat de komende jaren alleen maar toenemen volgend Sheldon. Het is voor hun belangrijk om hier deel van uit te maken.

In 2017 bedroeg het wereldwijde verbruik ongeveer 95.000 ton, maar de vraag naar staal en de veranderingen in de Chinese bouwvoorschriften zullen naar verwachting de behoefte naar het corrosiebestendige metaal doen toenemen. Vooruitgang in batterijtechnologie en meer concurrerende productiekosten kan de vraag gaan beginnen stimuleren de komende jaren.

Bekijk ook beleggen in kobalt

Bronnen: Mining

Foto: Pxhere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel