Nederland - 25 augustus 2022 - Beursbrink

Noorwegen gaat investeren in Indiase zonne-energieprojecten

door STIJN

Het Noorse Climate Investment Fund en de grootste pensioenmaatschappij KLP gaan investeren in een 420 megawatt zonne-energieproject dat wordt ontwikkeld in Rajasthan, India. Beide partijen zullen ongeveer 35 miljoen dollar investeren in het Thar Surya 1 project, goed voor een aandeel van 49 procent.

Zonne-energieprojecten in India, daar gaat Noorwegen onder andere in investeren. Het Climate Investment Fund en de pensioenmaatschappij KLP gaan 35 miljoen dollar pompen in Thar Surya 1, een zonne-energieproject dat zich bevindt in India en wordt gebouw door het Italiaanse Enel Green Power. Dit bedrag bezorgt hun een aandeel van 49 procent.

Volgens een aankondiging van de Noorse ambassade in India, zal de Climate Investment Fund 10 miljard Noorse Kronen toegewezen krijgen om de komende vijf jaar te investeren. Tellef Thorleifsson, CEO van Norfund, is enthousiast om de komende jaren te investeren in India.

This is the first investment we are making with Enel, and together we have great ambitions to contribute with similar investments in India in the years to come.

Het Indiase ministerie van Hernieuwbare Energie zegt dat de zonnecapaciteit van het land in de afgelopen zeven en een half jaar is toegenomen van ongeveer 2,6 gigawatt tot meer dan 46 gigawatt. India wil dat zijn capaciteit voor hernieuwbare energie, exclusief grote waterkrachtcentrales, dit jaar 175 GW bereikt. Op 30 juni bedroeg de geïnstalleerde capaciteit voor hernieuwbare energie, exclusief grote waterkrachtcentrales, maar liefst 114,07 GW.

Europa

Er is de afgelopen jaren veel interesse voor Indiase hernieuwbare energie vanuit Europa. Begin dit jaar kondigde het Duitse RWE een samenwerking aan met Tata Power om offshore windprojecten te bouwen in India. De vraag naar hernieuwbare energie in Europa is enorm en India heeft meer dan voldoende ruimte en ‘bronnen’ om aan deze vraag de voldoen.

Bronnen: Anmar Frangoul – CNBC

Foto: Zak zakFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.