USA - 27 juni 2018 - VS

GE volgt voorbeeld Siemens en Philips

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De plannen van het Amerikaanse conglomeraat General Electric om onder andere zijn medische divisie af te splitsen zijn geen grote verrassing, nadat Siemens en Philips eerder met succes een vergelijkbare stap zetten. Dat stelden analisten van Credit Suisse woensdag.

Siemens bracht zijn divisie Healthineers in maart naar de beurs, maar behield een belang van 85 procent.

Philips focuste zijn activiteiten op de medische apparatuur en consumentenartikelen. Na de afstoting van de lampendivisie kwam Philips in een andere sector en onderging het aandeel een opwaardering.

GE wil 20 procent van zijn Healthcare-divisie, die medische apparatuur maakt, verzilveren en de resterende 80 procent aan zijn huidige aandeelhouders uitkeren in de vorm van een apart aandeel. De divisie had een omzet van 19 miljard dollar en een operationele winst van 3,5 miljard dollar in 2017, met een marge van 18 procent.

Credit Suisse heeft een neutraal advies voor Siemens, met een koersdoel van 129 euro en een outperform advies voor Philips met een koersdoel van 38 euro.

Op GE hebben de analisten geen advies. Zij noemen het evenwel “intrigerend” dat het concern blijft inzetten op gasturbines, en betere marges verwacht, ondanks de dalende omzet en resultaat in 2017. Dit terwijl Siemens zijn gasturbine-onderdeel juist wil verkopen, volgens persbureau Bloomberg.

De combinatie van de transportdivisie met de spoortreinendivisie, net zoals Siemens doet, is volgens Credit Suisse verstandig gezien de uitdagende markt en sterke concurrentie uit China.

Het aandeel Siemens noteerde woensdag een half procent hoger op 112,66 euro. Philips won ook een half procent, op 35,97 euro. GE lijkt 0,4 procent hoger te gaan openen op Wall Street, na een winst van 7,8 procent op dinsdag.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws USA

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit USA

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.