België - 21 maart 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Koersdoelen voor GBL worden opgetrokken

Holding GBL (ticker: GBLB) publiceerde vrijdagavond cijfers en wist hiermee een paar analisten te overtuigen. KBC Securities verhoogt het koersdoel van 80 naar 95 euro. Bij Degroof Petercam gaat het van 85 naar 90 euro. Beide beurshuizen raden aan de aandelen op te bouwen.

Voornamelijk de dividenduitkering van 2,93 euro per aandeel (2,4 procent meer dan vorig jaar) komt boven de verwachtingen uit. Het brutorendement bedraagt daarmee 3,47 procent.

Bovendien beloofde GBL om de winstdeelname (pay-out ratio) dit jaar even hoog te houden. Alhoewel het dividend waarschijnlijk wel lager zal uitvallen omdat GBL zijn belang in sterke dividendbetalers Engie (ticker: ENGI) en Total (ticker: FP) aan het afbouwen is.

Belangrijk detail: GBL vermelde dat het niet geïnvesteerd heeft in Hugo Boss (ticker: BOSS). Dat gerucht stak in de loop van februari de kop op, en gaf de koers van het Duitse modehuis een forse boost.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.