Nederland - 4 december 2020 - Azië

Gaan Aziatische aandelen profiteren van ‘earnings super-cycle’ in 2021?

door STIJN

Het beursjaar 2021 gaat volgens zakenbanken en analisten over het algemeen bijzonder positief zijn. Maar in welke regio zullen de aandelenmarkten het beste gaan presteren? Volgens Credit Suisse gaan Aziatische aandelen profiteren van een ‘earnings super-cycle’ en zullen de globale markten ‘outperformen’. Alle ogen gericht op Azië dus.

De Zwitserse zakenbank Credit Suisse is, net zoals JP Morgan en Goldman Sachs, positief gestemd over de aandelenmarkten in het beursjaar 2021. Maar zij verwachten dat de beste rendementen gehaald kunnen worden in Azië. De analisten van Credit Suisse voorspellen dat de MSCI Asia excl. Japan Index een rendement zal halen van 19 procent tegen het einden van 2021.

Dan Fineman, strateeg bij Credit Suisse, verwacht dat de groei van de winst per aandeel zal gaan toenemen in het beursjaar 2021 door de verminderde belastingdruk en de economische groei. Bovendien zullen verbeterde export en stijgende valuta’s de Aziatische aandelen ondersteunen, die nog steeds ‘underweight’ zijn bij buitenlandse investeerders.

Asia ex-Japan is our biggest overweight globally.

Voorkeuren

Vooral de Zuid-Koreaanse aandelen vallen in de smaak bij Credit Suisse. Fineman benadrukt dat de Koreanse markt een cyclische markt is. Met andere woorden, Zuid-Koreaanse bedrijven gaan profiteren van het herstel van de wereldeconomie en de sterke vraag vanuit China.

If you look at the Korean market and the Korean economy, it’s very cyclical. When you are expecting a global economic upturn, it’s a good time to be in Korea.

Voor de gehele Aziatische regio verwachten ze bij Credit Suisse veel van de vastgoed- en bankensector. Vastgoed gaat volgens hen profiteren van de lagere intrestvoeten. En wat de banken betreft, ondanks dat deze reeds hard zijn gestegen de afgelopen maanden, verwachten de analisten van Credit Suisse dat er nog veel opwaarts potentieel is.

Bronnen: CNBC

Foto: 锦鹏 任 – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.