Americas - 10 december 2020 - Aandelen

Futures wijzen op neutrale opening Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een vrijwel vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

Beleggers wachten op de laatste macro-economische gegevens uit de Verenigde Staten, waaronder de wekelijkse steunaanvragen. Economen verwachten iets meer aanvragen dan vorige week.

De heropleving van de verspreiding van de coronavirus als gevolg van de viering van Thanksgiving in de VS en de nieuwe lockdowns in meerdere staten zullen waarschijnlijk op de Amerikaanse arbeidsmarkt wegen.

Verder blijven beleggers ook de gesprekken over een nieuwe coronasteunpakket in Washington nauwlettend volgen. Volgens marktvolger Matt Brill van Invesco zal er geen groot steunpakket komen, maar hij is er wel van overtuigd dat de politiek met iets zal komen. De vraag is of dit voldoende zal zijn om de markt tevreden te stellen. Brill vreest van niet.

In Europa zullen beleggers met aandacht het rentebesluit van de Europese Centrale Bank vanmiddag volgen. Volgens door ABM Financial News geraadpleegde economen zal de ECB vermoedelijk met meer monetaire verruimingsmaatregelen komen om de economie en inflatie in de eurozone te ondersteunen tijdens de coronacrisis.

De euro/dollar noteerde op 1,2087. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2097 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2083 op de borden.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 1,5 procent tot 46,19 dollar, terwijl een februari-future Brent 1,6 procent duurder werd op 49,63 dollar.

Bedrijfsnieuws

Facebook is woensdag in de VS beschuldigd van het schenden van de mededingingsregels en moet mogelijk weer afscheid nemen van Instagram en WhatsApp. Het social mediabedrijf werd door een consortium van 48 procureurs-generaal en de Amerikaanse Federal Trade Commission aangeklaagd. “Bijna een decennium heeft Facebook zijn dominante positie en monopolie gebruikt voor het pletten van kleinere rivalen en het uitschakelen van de concurrentie”, stond te lezen in de aanklacht van de procureurs-generaal. Het aandeel Facebook opent vermoedelijk 1,1 procent lager.

Airbnb krijgt vandaag een eerste beursnotering in New York. Het aandeel wordt voor 68,00 dollar naar de markt gebracht. Dit is boven de verwachte prijsvork van 56 tot 60 dollar per aandeel. Met de emissie zal het bedrijf ten minsten 3,5 miljard dollar ophalen.

Starbucks heeft woensdagavond herhaald dat het in het boekjaar 2021 een stevig herstel verwacht en liet weten dat het in 2022 rekent op een buitensporige groei. Het aandeel opent vermoedelijk ruim 3 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index daalde woensdag 0,8 procent tot 3.672,76 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 30.067,75 punten en de Nasdaq sloot 1,9 procent lager op 12.338,95 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.