Americas - 25 augustus 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen donderdag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,5 procent in het groen.

Wall Street kijkt donderdag reikhalzend uit naar de start van de jaarlijkse bijeenkomst van centrale banken in Jackson Hole in Wyoming. Daarbij wordt met name uitgekeken naar de speech van Fed-voorzitter Jerome Powell vrijdag, waarbij de markt inzicht hoopt te krijgen in de richting van het monetair beleid van de Amerikaanse centrale bank na een reeks stevige renteverhogingen. De markt hoopt voorl te horen hoe groot de renteverhoging in september wordt.

De CME FedWatch Tool schat een verhoging van 50 basispunten momenteel in op 43,5 procent en de kans op een verhoging met 75 punten op 56,5 procent.

“De markt is de afgelopen dagen steeds nerveuzer geworden over de toespraak van Powell en heeft de obligatierendementen fors zien stijgen in de verwachting dat hij een agressieve boodschap zal afgeven”, zei martkanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Het sentiment kreeg donderdag tevens een ‘boost’ van extra stimuleringsmaatregelen in China, waaronder een stimuleringspakket van 146 miljard dollar voor met name infrastructuur.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS twee publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en economische groeicijfers over het tweede kwartaal.

De euro/dollar noteerde op 0,9983. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0013 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 0,9965 op de borden.

Olie werd donderdag tot 0,4 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Nvidia noteerde voorbeurs 3,7 procent lager. Het techbedrijf presteerde het afgelopen kwartaal in lijn met een eerder afgegeven winstwaarschuwing, terwijl de omzetverwachting voor het lopende kwartaal teleurstelde.

Salesforce boekte het afgelopen kwartaal een fors lagere nettowinst, maar op een hogere omzet. De winstdaling was met name het resultaat van hogere bedrijfskosten. Het aandeel daalde voorbeurs 6,3 procent.

Snowflake behaalde het afgelopen kwartaal een hoger dan verwachte omzet en verhoogde ook zijn omzetverwachtingen voor het hele boekjaar. Het aandeel won voorbeurs liefst 17,5 procent.

GameStop steeg voorbeurs 1,5 procent. De videogame-retailers verhoogt de compensatie voor sommige winkelmedewerkers met aandelen en loonsverhogingen in een poging de werknemers in zijn winkels te motiveren en te behouden.

Techaandelen in Hongkong hadden een goede dag, met stevige koerswinsten. Aanvankelijk bleef de beurs in Hongkong dicht vanwege een storm. Nadat de handel werd hervat spoten de koersen hoger. Alibaba lijkt vanmiddag 3,4 procent hoger te openen in Amerika en JD.com bijna 5 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,3 procent hoger op 4.140,77 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 32.969,23 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 12.431,53 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.