VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 27 juli 2020 - Beursbrink

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wezen maandag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,6 procent in het groen.

Daarmee herstellen de Amerikaanse indices van de verliezen van afgelopen vrijdag, in reactie op de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China en twijfel over een snel economische herstel als gevolg van het oplopende aantal coronavirusinfecties in de VS. Met name staten als Florida, Texas en Arizona worden momenteel zwaar getroffen door het coronavirus. De teller staat momenteel in de VS op ruim 4,2 miljoen infecties, terwijl bijna 147.000 personen zijn opgekomen aan de gevolgen van het virus.

De komende handelsweek staat in het teken van kwartaalcijfers. Ongeveer 180 S&P 500-bedrijven publiceren komende week deze resultaten, waaronder Alphabet, Amazon.com, Appe en Facebook. Op donderdag publiceert het Amerikaans ministerie van Handel economische groeicijfers over het tweede kwartaal, waarbij economen een ongekende krimp van 33 procent voorzien als gevolg van de pandemie van het coronavirus.

“Dit heeft echter te maken met de Amerikaanse gewoonte om de kwartaalontwikkeling met vier te vermenigvuldigen om een krimpcijfer op jaarbasis te verkrijgen. De werkelijke krimp bedraagt iets minder dan een derde van dit cijfer en ligt dus eerder rond de 11 procent”, aldus econoom George Raven van InsingerGilissen.

De Federal Reserve publiceert woensdagavond een vers rentebesluit. Een wijziging van het rentetarief wordt niet verwacht. De grote vraag is volgens marktvolgers of de Amerikaanse centrale bank met meer monetaire steun zal komen of daarop zal hinten.

Maandag staan op macro-economisch vlak slechts de orders duurzame goederen van juni geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1733. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1646 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1654 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,3 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Wells Fargo noteerde voorbeurs 0,3 procent hoger. De bank gaat banen schrappen en verscherpt de kredietverlening in een poging de recessie te doorbreken. De inkomsten van de bank dalen al twee jaar. De bank rapporteerde recent het eerste kwartaalverlies sinds 2008. Wells Fargo ging dan ook met een slechtere conditie de coronacrisis in dan sectorgenoten.

Rush Street Interactive heeft vermoedelijk ingestemd met een beursgang via een fusie met een lege beurshuls. Het online gokbedrijf wordt gewaardeerd op circa 1,8 miljard dollar. De fusie zou volgens bronnen bekend met de situatie maandag aangekondigd worden.

Het Duitse SAP overweegt om het enkele jaren geleden gekochte Qualtrics naar de beurs in Amerika te brengen, maar wil wel een meerderheidsbelang behouden. SAP nam Qualtrics in november 2018 over voor een bedrag van 8 miljard dollar.

SK Capital Partners neemt de gespecialiseerde polymerenactiviteiten van Baker Hughes over. Financiële werden niet vermeld. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel Baker Hughes.

Intel zal vermoedelijk licht hoger openen, nadat het aandeel afgelopen vrijdag meer dan 16 procent verloor. Intel zou een grote order hebben geplaatst bij Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, zo meldde de Commercial Times van Taipei volgens persbureau Bloomberg.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,6 procent lager op 3.215,63 punten. De Dow Jones index eindigde 0,7 procent in het rood op 26,469,89 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,9 procent tot 10.363,18 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.