VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 20 augustus 2020 - Aandelen

Futures wijzen omlaag

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,3 procent in het rood.

Beleggers maken zich zorgen dat een impasse in het Congres zal leiden tot een kleiner dan verwacht pakket om de Amerikaanse economie te blijven stimuleren tijdens de coronacrisis. Ook kan de nieuwe ronde van inkomenssteun langer op zich laten wachten, waardoor de consumentenbestedingen zullen terugvallen en daarmee ook het tempo van het economische herstel in de VS.

De stemming werd ook gedrukt door de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve. Die liet zien dat de beleidsmakers menen dat er meer overheidssteun nodig is om de economie te larten herstellen. Mogelijk zou ook de centrale bank zelf meer moeten doen, vonden sommige beleidsmakers, maar de notulen maakten niet duidelijk wat dat dan zou moeten zijn.

Sommige beleggers zijn teleurgesteld dat de Fed niet besloot om de rendementen op lange en korte staatsleningen te beheersen, door zo veel op te kopen als nodig zijn om het gewenste renteniveau te bereiken.

“Wat de markt bovenal wil zien is een vaccin”, zei Michael Bell van JPMorgan Asset Management. Men maakt zich zorgen over de viruspandemie, die niet onder controle is en de economie opnieuw een klap kan geven.

Economische cijfers zijn er onder andere over de wekelijkse aanvragen voor een nieuwe werkloosheidsuitkering in de VS en een economische index voor de regio Philadelphia.

De olieprijs daalde. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 0,9 procent tot 42,73 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,9 procent goedkoper werd op 44,95 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1833. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er nog 1,1846 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Nvidia heeft in het tweede kwartaal een recordomzet behaald. Dit bleek woensdagavond uit de cijfers van de fabrikant van grafische kaarten en chipsets.Volgens CEO Jensen Huang profiteerde Nvidia van de populariteit van gaming tijdens alle lockdowns. Ook was de vraag vanuit datacentra erg sterk.

Apple werd woensdag het eerste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf met een marktwaarde van meer dan 2 biljoen dollar. Het duizelingwekkende cijfer benadrukt de dominante rol van de maker van iPhones in de wereldeconomie.

Facebook kondigde aan dat het accounts gaat verwijderen of beperken die geweld verheerlijken of aanmoedigen, waaronder accounts die gelinkt zijn aan QAnon. Dit nadat complottheorieën jarenlang hoogtij vierden op het sociale mediaplatform.

Het coronavirus heeft de kloof tussen winnende en verliezende retailbedrijven in de VS vergroot. Dat bleek uit recente kwartaalcijfers. Target deed het erg goed, Lowe´s ook. Kohl’s en T.J.Maxx hadden juist last van forse omzetdalingen.

Airbnb gaat naar de beurs. Een voorlopige registratie werd woensdag ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Slotstanden

De Amerikaanse aandelenbeurzen sloten woensdag lager, na publicatie van de notulen van de Fed, die de dollar liet stijgen.

De S&P 500-index sloot 0,4 procent lager op , terwijl de Dow Jones-index 0,3 procent daalde. De Nasdaq verloor 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.