USA - 29 maart 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Futures Wall Street duiden op verdeelde opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

“De markt richt zich op de komende maanden waarin het duidelijkheid wil over de inhoud van het beleid van de Amerikaanse regering”, aldus Phil Orlando, hoofd beleggingsstrategie van Federated Investors. “Het is: eerst zien dan geloven”, aldus Orlando.

De activering van Artikel 50 zal de komende tijd de aandacht naar de Brexitonderhandelingen trekken. Met de ondertekening ervan werden die nu officieel in gang gezte, zonder dat er nu sprake was van een duidelijke activiteit.

Beleggers hebben een relatief karig gevulde beursagenda voor de boeg. Voorbeurs verschijnen in de Verenigde Staten de aanstaande woningverkopen over februari en de wekelijkse olievoorraden.

Speeches zijn te verwachten van Eric Rosengren, gouverneur  van de Fed van Boston en John Williams van San Francisco.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 48,11 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,7 procent duurder werd op 51,25 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,07. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0791 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0852 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Wells Fargo heeft voor 110 miljoen dollar geschikt klanten in verband met onterecht in rekening gebrachte kosten. Het aandeel Wells Fargo noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent hoger.

Vertex Pharmaceuticals steeg voorbeurs 17,7 procent. De ontwikkeling van een medicijn tegen taaislijmziekte zit in zijn fase.

3M organiseert woensdag een beleggersdag. Voorbeurs noteerde de koers van het aandeel 0,4 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,7 procent hoger op 2.358,57 punten. De Dow Jones index eindigde ook 0,7 procent in het groen op 20.701,50 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 5.875,14 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws USA

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit USA

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.