VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 21 november 2019 - Beursbrink

Futures VS blijven dicht bij huis

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de openingsbel tot 0,10 procent in het groen.

Volgens persbureau Bloomberg zei de Chinese vicepremier Liu He eerder vandaag tijdens een diner dat hij de Amerikaanse eisen “verwarrend” vond, maar dat hij gelooft dat een akkoord bereikt zal worden.

De stemming verbeterde verder nadat The Wall Street Journal berichtte dat Liu He vorige week zijn Amerikaanse gesprekspartners heeft uitgenodigd in Beijing voor vervolggesprekken.

De futures liepen vervolgens nog iets op naar aanleiding van een bericht in de South China Morning. De krant meldde dat de Verenigde Staten liever geen verhoging van de Chinese importheffingen per medio december willen.

“Geen van beide kampen wil dat de 15 procent importheffing op 156 miljard dollar aan Chinese importgoederen doorgaat, omdat deze voor het eerst ook populaire consumentenelektronica, inclusief smartphones, raakt”, aldus de Chinese krant.

Strateeg JJ Kinahan van TD Ameritrade gaf aan dat indien de heffingen wel verhoogd zullen worden, China waarschijnlijk met repercussies zal komen. “Maar vooralsnog lijkt het meer op een ruzie op het schoolplein, veel stoere taal zonder dat er daadwerkelijk wat gebeurt.”

De Europese beurzen deden donderdagochtend een stap terug, met een daling van 0,4 procent voor de Stoxx Europe 600 index.

“De markt weet echt niet op welk been hij moet staan op dit moment”, zei Ole Hansen van Saxo Bank. “We zitten in een achtbaan, of een hamstermolen, met de handelsoorlog.”

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 16 november stabiel gebleven. Een week eerder stond de teller ook op 227.000. Er was vooraf door economen gerekend op 217.000 aanvragen.

De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia is in november onverwacht gestegen. De Philadelphia Fed index steeg van 5,6 in oktober naar 10,4 in november. Economen hadden vooraf een daling tot 5,0 punten voorspeld.

Later op de dag zullen Fed-beleidsmakers, met name Neel Kashkari en Loretta Mester, toespraken geven met hun visie op het economische en monetaire beleid.

In de namiddag volgen de cijfers over de verkoop van bestaande huizen.

Olie stond hoger. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 57,30 dollar, terwijl de Brent-future op 0,4 procent duurder werd op 62,62 dollar. Oliekartel Opec en diens partners handhaven naar verwachting de beperking op de olieproductie tot halverwege volgend jaar, zo meldde persbureau Reuters donderdag.

De euro/dollar noteerde op 1,1083. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1073 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Macy’s heeft in het derde kwartaal de omzet en winst zien dalen en verlaagde de outlook voor heel dit jaar. De aangepaste nettowinst kwam uit op 21 miljoen dollar tegen 83 miljoen dollar een jaar eerder in dezelfde periode. Dit betekende een aangepaste winst per aandeel van 0,07 dollar tegen 0,27 over de vergelijkbare periode van 2018. De consensus ging uit van een pas op de plaats. Het aandeel Macy’s noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 7,0 procent lager.

Google heeft woensdag aangekondigd zeer gerichte politieke reclames op zijn platform niet langer toe te staan. De regels gaan in het VK al volgende week gelden, in aanloop naar de aankomende Britse verkiezingen, en in de EU en de rest van de wereld vanaf begin volgend jaar. Google staat nog wel politieke boodschappen toe die zijn afgestemd op leeftijd, geslacht en postcodegebied. Persoonlijke interesses en persoonlijke gegevens over zoek- en surfgedrag op internet mogen niet meer worden gebruikt. De aanpak van Google wijkt af van Twitter, dat eerder zei politieke reclame geheel te gaan verbieden, terwijl Facebook deze juist blijft toestaan, ook na felle kritiek op beïnvloeding van verkiezingen via sociale media.

LVMH heeft zijn bod op Tiffany verhoogd tot 130 dollar, of 16 miljard dollar en mag nu een boekenonderzoek doen bij het Amerikaanse juweliersbedrijf, meldde Reuters. Een eerder bod van 120 dollar was nog afgewezen als zijnde te laag. Het aandeel Tiffany steeg voorbeurs bijna 4 procent tot krap 128 dollar.

De Amerikaanse broker Charles Schwab neemt TD Ameritrade over voor 26 miljard dollar, zo meldden bronnen aan de Amerikaanse zender Fox Business. Ameritrade lijkt donderdag 23 procent hoger te gaan openen en Charles Schwab 12 procent.

PayPal neemt Honey Science Corporation over voor 4 miljard dollar.

Tabaksbedrijf Universal neemt FruitSmart over, een verwerker van fruit- en groente-ingrediënten. Financiële details werden niet gegeven.

De Amerikaanse president Trump heeft Apple gevraagd of het bereid is een 5G-netwerk in de Verenigde Staten te bouwen. “Tijdens mijn bezoek gisteren in Austin Texas, voor de lancering van de nieuwe Mac Pro en een gesprek over een nieuwe campus te waarde van 1 miljard dollar, ook in Texas, heb ik Tim Cook gevraagd of hij Apple kan betrekken in de bouw van 5G in de VS”, zo schreef Trump donderdag op Twitter.

Daarnaast merkte Trump op dat het bedrijf wellicht vrijgesteld moet worden van een volgende ronde Chinese importheffingen. “We moeten Apple op een enigszins vergelijkbare manier behandelen als Samsung”, zei hij in het bijzijn van Tim Cook, de CEO van Apple. Het aandeel opent vermoedelijk een half procent hoger.

Slotstanden

Wall Street is woensdag in het rood geëindigd. De S&P 500 verloor 0,4 procent tot 3.108,46 punten, de Dow Jones index leverde ook 0,4 procent in op een slot van 27.821,09 punten en de Nasdaq verloor 0,5 procent tot 8.526,73 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.