Nederland - 6 maart 2019 - Beursbrink

Past Facebook beleid aan inzake marihuana advertenties?

door STIJN

De globale bewustwording dat marihuana niet langer aanschouwd mag worden als een illegale drug, maar wel als een middel dat ontzettend veel voordelen heeft, wordt met de maand groter en groter. Zelfs de sociale media gigant Facebook is hun beleid aan het herbekijken waardoor bedrijven in de toekomst misschien alsnog hun marihuana producten mogen adverteren op de website.

Facebook hanteert een strak advertentiebeleid, het is meer dan normaal dat de sociale media gigant pagina’s en advertenties over bepaalde onderwerpen blokkeert. Ook marihuana bedrijven hebben hier momenteel last van omdat het beleid van Facebook alles omtrent marihuana blokkeert.

Aanpassing

Daar gaat binnenkort verandering in komen, alleszins volgens een rapport van ‘The Telegraph’. Facebook is aan het bekijken of ze hun beleid gaan aanpassen zodat marihuana bedrijven hun producten toch kunnen adverteren op de website. De golf van wereldwijde acceptatie heeft nu dus ook Facebook bereikt en naar verwachting zullen marihuana advertenties gereguleerd gaan worden.

Our policies at the moment do not allow for the sale of marijuana on the platform. We want to consider whether we can loosen this restriction, especially in relation to medical marijuana, legal marijuana, and brick and mortar stores.

Facebook zal echter nauwkeurig te werk moeten gaan willen ze advertenties over marihuana toelaten op hun website. Welke bedrijven zijn betrouwbaar en legaal, welke producten zijn schadelijk en niet schadelijk en in welk land wordt het gebruik van marihuana toegelaten, medicinaal en recreatief?

Het is alleszins een positieve ontwikkeling voor de industrie, dat Facebook hun advertentiebeleid voor marihuana bedrijven gaat herzien. Op deze manier groeit de bewustwording bij het volk en krijgt marihuana een groter draagvlak waardoor er zich nog meer kansen zullen voordoen.

Bronnen: Boston Globe

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.