Nederland - 3 oktober 2018 - Beursbrink

Marihuana aandelen dalen na ‘teleurstellend’ nieuws PepsiCo

door STIJN

Verschillende grote drankgiganten wagen zich op de marihuana markt en dat horen beleggers en investeerders maar al te graag. Maar Pepsico gaat een ander pad bewandelen. Het aandeel Tilray daalde dinsdag met 16 procent nadat de CFO van PepsiCo tegen investeerders zei geen plannen te hebben om te investeren in marihuana.

Marihuana aandelen begonnen de beursdag vrij neutraal totdat PepsiCo in een persmededeling verkondigde niet te willen investeren in marihuana. Aandelen zoals Aurora en Canopy Growth verloren gemiddeld 5 procent van hun waarde maar Tilray kreeg rake klappen, 16 procent in min.

Hugh Johnston, CFO bij PepsiCo, zei dat het bedrijf voorlopig geen zaken wil doen met marihuanabedrijven. Volgens hem zijn er teveel uitdagingen op dit vlak, voornamelijk in de Verenigde Staten omdat marihuana hier op federaal niveau als illegaal wordt beschouwd.

I think the difficulties in investing in that category, particularly in the U.S., where federally these things are still not legal, are quite a considerable challenge. So we look at everything, but certainly no plans at this point to do anything.

PepsiCo zelf verloor amper 1,8 procent. Het verlies van Tilray moet wel in het juiste perspectief worden geplaatst, het aandeel is sinds de IPO in juli met 517 procent gestegen, een peulenschil dus.

Schommelingen

De reden waarom marihuana aandelen getroffen worden door dit nieuws, ondanks het feit dat er niets wereldschokkend is gebeurd, is omdat er nog altijd veel wordt gespeculeerd op de marihuana markt. Daarenboven zitten we nog altijd in de beginfase en beleggers springen massaal op de kar.

Dat betekent dat er veel handelsvolume is waardoor de schommelingen hevig kunnen zijn. Marihuana is een ‘hot topic’ en zal dat nog lang blijven de komende jaren, vooral bij grote investeerders. Gezien de markt en industrie nog vrij nieuw is, zullen schommelingen de komende jaren deel uitmaken van het parcours.

Bronnen: CNBC

Foto: Scott Schiller – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.