Nederland - 7 mei 2018 - Beursbrink
door STIJN

Ex-AB Inbev-topman: “Cannabis wordt een alledaags product”

Chris Burggraeve ziet volop kansen en opportuniteiten in cannabis en pleit daarom dat ook België cannabis moet legaliseren. Hij beschouwt het als wijn of frisdrank waar je een markt voor kan creëren met voorop gelegde regels en procedures. Hij investeert alvast in cannabisbedrijven in de V.S.A., waar de markt ondertussen miljarden dollars waard is.

Over wie hebben we het? De naam zegt u misschien niet veel maar Chris Burggraeve is iemand met heel wat bagage in de zakenwereld. Hij was actief als chief marketing officer en lid van het directiecomité bij AB InBev. Sinds kort heeft hij zich verdiept in cannabis en investeerde reeds in enkele cannabisbedrijven in de Verenigde Staten van Amerika, namelijk Toast en Greenrush Group.

De evolutie die hij ziet, vooral in de V.S.A. en Canada, is volgens hem een stap in de goede richting. Hij vindt dat het tijd wordt dat ook België zich over deze materie gaat buigen. Hij heeft een marktonderzoek gedaan om te polsen hoe Belgen staan tegenover het legaliseren van cannabis.

53 tot 60 procent van de Belgen vindt het een goed idee om een transparante markt te creëren voor cannabis. 38 procent van de ondervraagden vindt zelfs dat cannabis gelijkgesteld moet worden aan alcohol, waarbij er uiteraard nieuwe wetten regels moeten worden vastgelegd inzake het gebruik.

Cannabis in België

Het ziet er naar uit dat de vraag naar het legaliseren van cannabis in België steeds groter wordt. Het onderwerp komt steeds vaker aan bod wat uiteindelijk zal leiden tot extra druk op de federale overheid. Onder impuls van de V.S.A. en Canada, kan België (en Europa) moeilijk achter blijven.

Het zou alleszins ontzettend veel economische voordelen geven. Burggraeve maakte een simulatie voor de Belgische markt mocht cannabis legaal zijn. Kort samengevat, legale handel in cannabis zou de overheid 1,6 miljard euro aan inkomsten opleveren en ongeveer 30.000 nieuwe jobs creëren.

Burggraeve voelt zich genoodzaakt om het debat en de discussie in België een extra duw te geven zodat er eindelijk schot in de zaak komt. Hij is er van overtuigd dat het debat sowieso naar België gaat komen. De ex-AB Inbev-topman is van mening dat het een goede zaak zou zijn mocht de federale overheid een parlementaire commissie oprichten die zich nu al bezighoudt met deze kwestie zodat er meegedacht kan worden om cannabis een plaats te geven.

Bronnen: De Tijd, Newsmonkey

Foto: StayRegular – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.