Nederland - 6 april 2018 - Beursbrink
door STIJN

In deze 10 steden wordt het meeste cannabis gebruikt

Mocht je het nog niet zijn opgevallen, de marihuana industrie is aan een verschroeiend tempo aan het uitbreiden en groeien. Er wordt verwacht dat de jaarlijkse groei van de verkoopcijfers van legale cannabis de komende jaren met 23 tot 35 procent zal toenemen. Een positieve ontwikkeling die investeerders simpelweg niet kunnen negeren.

Het zijn niet alleen de toenemende verkoopcijfers die de marihuana industrie aantrekkelijk maken. Steeds meer landen lijken cannabis te accepteren en te legaliseren. Deze houding tegenover het ‘groene spul’ maakt dat de marihuana industrie wereldwijd kan gedijen in de nabije toekomst.

Consumptie

Hogere verkoopcijfers en een toenemende wereldwijde steun voor cannabis, dat betekent dat mensen de laatste tijd veel meer cannabis consumeren. Hoeveel en waar wordt er precies geconsumeerd? Daarvoor nemen we er even de ‘2018 Cannabis Price Index‘ bij van Seedo.

Dit is interessante informatie omdat we op deze manier kunnen zien waar er ter wereld een mogelijke ‘shift’ kan plaatsvinden inzake het legaliseren van marihuana. Investeerders en beleggers kunnen zo anticiperen en vroeg aanwezig zijn in opkomende marihuana markten.

V.S.A. en Canada

Wat opmerkelijk is aan bovenstaande tabel, is dat er twee Amerikaanse steden in de top vier staan terwijl de legalisering van marihuana op federaal niveau nog altijd wordt onderdrukt.

Afgaand op deze informatie, zou je kunnen zeggen dat de Verenigde Staten van Amerika marktleider zal worden in de verkoop en consumptie van cannabis. Maar met Jeff Sessions als Amerikaans minister van Justitie, is de kans klein dat marihuana op federaal niveau wordt gelegaliseerd.

En Toronto op plaats 10? Daar komt dit jaar waarschijnlijk nog verandering in vermits de Canadese overheid van plan is deze zomer recreatieve cannabis te legaliseren. Cannabis bedrijven kunnen een extra omzet generen van 5 miljard dollar per jaar als marihuana volledig gelegaliseerd wordt. Voorlopig blijft Canada nog altijd ’the place to be’ voor beleggers en investeerders.

Bronnen: USA Today

Foto: Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.