Nederland - 28 september 2020 - Beursbrink

Europese markten op zoek naar stevige rebound

door STIJN

De beursweek is alvast goed begonnen op de Europese aandelenmarkten. De hoofdindexen noteren bijna allemaal overwegend positief. Het is dankzij een sterke rebound van de financiële sector dat de Europese beurzen groen kleuren. Het aandeel van bv. financieel diensterverlener HSBC noteert meer dan 8 procent hoger.

Beleggers en investeerders in Europese aandelen zijn op zoek naar een rebound na de slechtste handelsweek sinds midden juni vorige week. Dankzij een sterke stijging van bankaandelen, gaat ook de rest mee de hoogte in. De Europese Stoxx 600 maakte deze ochtend een sprong van 1,5 procent en noteert op het moment van schrijven zelfs nog hoger.

Bankaandelen gingen gemiddeld met 4 procent omhoog bij de start van de handelsweek. Het positieve sentiment op de markten wordt voornamelijk gevoed door het hoopgevende nieuws dat de Chinese economie goed aan het herstellen is. De sterke exportgegevens en de stijgende vraag naar goederen en diensten zijn ook een goede zaak voor de Europese economie uiteraard.

Daarenboven is er ook ondersteunend nieuws van de Bank of England. Ze gaan namelijk onderzoeken of negatieve rentevoeten hun economie kunnen stutten en helpen herstellen.

Rebound

Het Britse HSBC begon alvast met een stijging van 8,4 procent. Ook ArcelorMittal wist de beursweek sterk af te trappen. De staalproducent heeft gesprekken met het Amerikaanse Cleveland-Cliffs inzake een overname van een bepaalde vestiging, het nieuws deed ArcelorMittal stijgen met 9,2 procent.

Ook de aandelen van Deutsche Bank, Standard Chartered en Commerzbank stegen alle drie meer dan 5 procent. De sterkste stijger is het Zwitserse Sonova, specialist in hooroplossingen. Dit aandeel ging met 12,7 procent van start maandagochtend. De stijging was ook broodnodig voor het beurssentiment vermits de Europese aandelenmarkten het al een tijdje laten afweten.

Bronnen: CNBC

Foto: zand – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.