VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 1 mei 2020 - Aandelen

Europees cijferseizoen toch nog toe sterk

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het Europese cijferseizoen heeft het tot nu toe goed gedaan, met meer dan de helft van de bedrijven die beter dan verwachte resultaten publiceerden. Dit bleek vrijdag uit een analyse van Bank of America.

Van de Europese bedrijven die reeds met cijfers zijn gekomen wist 53 procent meer winst te realiseren dan voorzien. De omzet lag bij 58 procent boven de verwachtingen.

Daarmee gaat het vooralsnog om het sterkste kwartaal in drie jaar, aldus de analisten van Bank of America.

De commentaren die de bedrijven geven zijn per saldo negatief, hoewel een deel van de bedrijven ook aangeeft dat in China er inmiddels sprake is van een herstel.

Bank of America waarschuwde wel dat analisten per saldo nog te positief gestemd zijn voor het komende jaar.

De analisten van de Amerikaanse bank mikken voor de komende 12 maanden op een winstdaling van 20 procent. De consensus zit slechts op een krimp van 6 procent. De meeste analisten mikken nog op een V-herstel in de tweede helft van 2020.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.