Nederland - 29 april 2021 - Beursbrink

Shell overtreft verwachtingen en verhoogt dividend opnieuw

door STIJN

De Nederlands-Britse oliegigant Royal Dutch Shell heeft zijn kwartaalcijfers gepubliceerd. Dankzij de stijgende olieprijzen en de anticipatie dat de vraag naar olie gaat toenemen, heeft Shell beter gepresteerd dan analisten hadden voorspeld. De cijfers geven vertrouwen waardoor het bestuur zelfs heeft beslist om het dividend nogmaals te verhogen.

Het gaat Royal Dutch Shell opnieuw voor de wind. Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar wist het sterker te presteren dan analisten hadden voorspeld. Het bestuur van Shell heeft zelfs beslist het dividend met 4 procent te verhogen, wat de tweede verhoging is in zes maanden tijd.

En dat was ook nodig want door de coronapandemie vorig jaar, hadden ze beslist het dividend te verlagen. Iets wat ze sinds de tweede wereldoorlog niet meer hadden gedaan. Het feit dat ze nu opnieuw hun dividend aan het verhogen zijn, getuigt van veel vertrouwen.

Sterke cijfers

Tijdens Q1 boekte het bedrijf een winst van 3,2 miljard dollar, dat is een mooie stijging ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. Toen bedroeg de winst 2,9 miljard dollar. Het verschil met het vierde kwartaal van vorig jaar is aanzienlijk, toen bedroeg de winst ‘slechts’ 393 miljoen dollar.

Ben Van Beurden, CEO van Royal Dutch Shell, zei in een statement dat het bedrijf een sterke start van het jaar heeft gemaakt en dat ze ideaal gepositioneerd zijn om alle voordelen te halen uit het herstel van de wereldeconomie. Het aandeel noteert 9 procent hoger sinds begin dit jaar.

Voor het tweede kwartaal waarschuwt Van Beurden dat er nog veel onzekerheden zijn op de markt. Zolang COVID-19 niet volledig onder controle is, zal er twijfel en onzekerheid blijven op de oliemarkt. Toch zijn ze bij Shell optimistisch en verwachten dat het verdere herstel van de wereldeconomie de vraag naar olie en de olieprijzen ten goede zal komen.

Bronnen: CNBC

Foto: Raysonho – Wikimedia – CC BY 1.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.