Energy - 13 oktober 2020 - Beursbrink

Energievraag in 2023 op oude niveau – IEA

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het Internationaal Energieagentschap verwacht dat de energievraag pas in 2023 weer op het niveau van voor de coronacrisis komt. Dit valt dinsdag in een rapport van het agentschap te lezen.

Volgens het IEA zal de wereldeconomie volgend jaar weer op het niveau van voor de coronacrisis zitten, maar blijft daarmee wel 7 procent onder het niveau dat vorig jaar werd voorzien voor 2021.

Daarbij zal de totale energievraag pas in 2023 weer hersteld zijn, al verschilt dit per land. Vooral de vraag in ontwikkelde economieën zal nog lange tijd onder de niveaus van voor de crisis liggen, terwijl het herstel in sommige delen van Azië groter zal zijn, vooral in de landen die met succes de pandemie de kop in wisten te drukken.

De negatieve impact op groei en energieconsumptie is vooral in diverse armere landen zichtbaar, waar overheden minder ruimte hadden om de coronaklap op te vangen.

Na 2030 voorziet IEA een vlakke ontwikkeling van de olievraag.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.