Nederland - 22 augustus 2018 - Aandelen

Eerste beleggerscongres over cannabis in Europa

door STIJN

Voor de eerste keer in Europa zal er een beleggerscongres gehouden worden dat volledig in het teken zal staan van de beleggingskansen in marihuana. Het congres zal doorgaan in Nederland.

Volgende maand wordt Amsterdam ‘the place to be’ voor beleggers en investeerders die meer willen weten over de beleggingsopportuniteiten op de marihuana markt. Initiatiefnemer Michael Kraland bedacht en organiseert het eerste Europese beleggerscongres omtrent marihuana.

100 miljard euro

Kraland ziet voorlopig een evolutie waar bedrijven in de Verenigde Staten en Canada actief zijn op de marihuana markt. Dat zou hij graag ook willen zien gebeuren in Europa, maar door de strengere wetten en regels is dit hier moeilijk om te realiseren. Uit een onderzoek blijkt dat de Europese cannabismarkt na tien jaar al flink kan uitbloeien tot een markt met een waarde van € 100 miljard.

Het onderzoek is één van de grote aandachtspunten op het congres, op deze manier willen ze duidelijk maken dat het huidige Europese standpunt de opbouw en uitbreiding van de marihuana markt tegenwerkt. Ze zullen ook voorbeelden aanhalen uit de Verenigde Staten en Canada.

Daar werden onlangs verschillende deal gesloten tussen marihuanabedrijven en grote drankenproducenten. Constellation Brands tekende een overeenkomst voor 3,8 miljard dollar met Canopy Growth. Ook bierbrouwer Lagunitas, een dochteronderneming van Heineken, gaat in zee met een cannabisleverancier voor de productie van drankjes op basis van marihuana.

Steeds vaker zullen er producten op de markt komen op basis van marihuana .De tijd dat marihuana alleen gerookt wordt, loopt op zijn einde. Kraland benadrukt echter dat er ook risico’s aan verbonden zijn. Hij vreest namelijk voor een scenario waarin marihuana opeens niet meer relevant is en dat marihuanabedrijven overgewaardeerd geraken en dus ook aandelen zullen corrigeren.

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.