Nederland - 26 april 2018 - Banksector
door REDACTIE BEURSBRINK

ECB iets bezorgder over data

(ABM FN) De beleidsraad van de Europese Centrale Bank maakt zich een beetje zorgen over de recente stroom van zwakkere macro-economische cijfers. Dit concludeerde marktanalist Elwin de Groot van Rabobank donderdag na afloop van een toelichting op het rentebesluit door voorzitter Mario Draghi.

Deze zorgen werden volgens De Groot wat extra aangezet, “omdat het vrij breed zichtbaar was en tegen de achtergrond van een mogelijke handelsoorlog plaatsvindt”.

Draghi gaf echter ook aan dat het deels wel te verwachten was en tijdelijke factoren bovendien een rol speelden.

“Zolang we geen significant verdere verslechtering zien in de komende weken en maanden, zal het plan van de ECB niet veel wijzigen”, denkt De Groot.

Rabobank denkt dat de centrale bank vanaf eind september het opkoopprogramma van obligaties, momenteel 30 miljard euro groot, zal terugbrengen in partjes van 10 miljard euro tot nul aan het einde van het jaar. Hiervoor denkt De Groot in juni meer te horen, hoewel de ECB wellicht de exacte bedragen nog even voor zich zal houden.

“Tegelijkertijd blijft de rente voorlopig nog laag en dat wordt alleen maar onderstreept door het feit dat de ECB-voorzitter er op hamert dat het behalen van de inflatie doelstelling mede afhankelijk is van het nog altijd ruime monetaire beleid.”

Al met al sprak De Groot van een weinig spannende bijeenkomst in Frankfurt met een “vrij neutraal” verhaal. Het meest opmerkelijke wapenfeit was volgens de analist wellicht dat Draghi zei dat er binnen de beleidsraad niet was gesproken over de wisselkoers, waarna de euro iets opliep, om vervolgens een duik te maken naar de 1,2113.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.