Europa - 19 maart 2020 - Beursbrink

Duitse economie kan tot 10 procent krimpen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De recessie in Duitsland als gevolg van het coronavirus zal waarschijnlijk ongeveer even diep zijn als in 2009. Dit verwachten economen van Deutsche Bank.

Zij voorzien een enorme terugval van economische activiteit in de eerste helft van het jaar, en dan vooral in het tweede kwartaal. Het vierde kwartaal zou enig herstel kunnen laten zien. In dat geval voorspellen de economen dat het bruto binnenlands product van Duitsland met 4 tot 5 procent daalt dit jaar, om in 2021 weer met 3 procent te groeien.

In een somberder scenario zou de economie ook in het tweede halfjaar van 2020 nog blijven krimpen, “zij het meer bescheiden”. In dat geval zou de Duitse economie dit jaar met 5 tot zelfs 10 procent kunnen terugvallen, aldus Deutsche Bank.

De Duitse industrie zal in recessie blijven dit jaar, met een daling van de industriële productie van 5 procent in 2020.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.