Nederland - 23 augustus 2022 - crypto

Dit zijn de veiligste altcoins (ze daalden zelfs minder dan bitcoin)

door VINCE

Zoals iedereen tot nu toe in 2022 heeft kunnen merken, kan je crypto beschrijven als volatiel. Het kan dan enorm hard stijgen, maar het heeft ook genadeloze dalingen. Natuurlijk is niet alles extreem volatiel. Er zijn ondertussen ook veiligere havens in cryptoland. In dit artikel behandelen we een overzicht van altcoins die het minst zijn gedaald van hun all-time high. 

Ter verduidelijking; altcoins is de verzamelnaam voor alle andere cryptocurrency dan Bitcoin. We hebben dus gekeken op welk moment iedere relevante coin gepiekt heeft, en welke hiervan sindsdien het minst is gedaald.

CEX tokens

De tokens die relatief het best gepresteerd hebben sinds hun recordkoersen, waren CEX tokens. Ze daalden namelijk ‘slechts’ -68,29%. Alleen ETH daalde net iets minder hard dan CEX tokens, namelijk -66,82%. 

Onder CEX tokens vallen onder andere coins als BNB, FTT, OKB en CRO. Deze coins hebben allemaal een ding gemeen, namelijk dat het de coins zijn van gecentraliseerde crypto-exchanges (CEX). De bijbehorende exchanges van de 4 benoemde coins zie je hieronder, samen met hun bijbehorende koers via CoinGecko sinds hun ATH (Deze is in iedere grafiek de meest linker piek):

Binance (BNB) -56,50%

FTX (FTT) -67%

OKX (OKB) -60,3%

Crypto.com (CRO) -86,7%

Reden achter veiligheid

De overeenkomst die de CEX tokens hebben is tevens ook de reden dat deze tokens als een van de beste gepresteerd hebben, namelijk het feit dat ze een crypto broker als achterliggende waarde hebben.

In tijden dat het wat minder gaat met de cryptomarkt, wanneer er bijvoorbeeld veel angst heerst, willen veel mensen wellicht geen bitcoins meer in hun portefeuille hebben. Men verkoopt en de koers van BTC daalt fors. Maar om te verkopen gebruiken veel mensen de crypto brokers.

Hetzelfde gebeurt in betere tijden, wanneer bijvoorbeeld BTC wel heel gewild is. Men koopt dan juist en de koers veert weer op. Wederom doen veel mensen dit via de crypto brokers.

Kortom de vraag naar crypto brokers en daarmee hun tokens, zie je zowel in beren- als in stierenmarkten!

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.