Nederland - 25 juni 2020 - Beursbrink

Deze rally kan goud naar 3000 dollar stuwen

door STIJN

Straffe uitspraken omtrent goud de afgelopen dagen. In een rapport van Edinson staat dat de goudprijzen weldra de 1.900 dollar gaan aantikken met een mogelijkheid om door te stijgen naar 3.000 dollar per troy ounce. Dit alles zou te maken hebben met de stimulus van de Federal Reserve als reactie op de crisis die werd veroorzaakt door COVID-19. 

Er lijkt opnieuw een richting te zijn gekozen op de goudmarkt. Sinds donderdag 18 juni zijn de prijzen weer aan het stijgen dankzij de reactie van de Federal Reserve op de coronacrisis. Zolang het virus niet onder controle is, zal de Amerikaanse centrale bank de economie blijven stimuleren aan de hand van maatregelen. Men verwacht dat goud naar 1.900 dollar gaat stijgen.

Volgens Charles Gibson, directeur bij Edison, is er zelfs het potentieel om naar de 3.000 dollar te stijgen. Het lijkt misschien onmogelijk maar volgens Gibson zijn er veel factoren die momenteel in het voordeel van goud spelen. Daarenboven is goud de afgelopen jaren ondergewaardeerd geweest.

With the total U.S. monetary base now at US$5.1tn (and given the close historical correlation between the two), the gold price could very reasonably be expected to rise to US$1,892/oz and potentially as high as US$3,000/oz.

Bull run

Het rapport van Edison maakt een vergelijking tussen de huidige negatieve rentes en de volatiliteit in rentes tussen september 1979 en oktober 1980. Toen maakte goud zijn eerste ‘bull run’ mee, toen steeg het momentum in goud aanzienlijk en zou nu dus ook kunnen gaan gebeuren.

Om zulke prijsvoorspelling te maken, baseert het rapport zich op de historische gegevens van de correlatie tussen de goudprijs en de totale Amerikaanse monetaire basis. Waarbij wordt opgemerkt dat deze laatste in acht maanden met 58 procent is uitgebreid.

Bronnen: Kitco

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel