Nederland - 29 maart 2022 - crypto

5 x Bullish op Crypto

door SVEN VAN GASSE

De cryptomarkt raast op een onverminderd tempo door. Hier stellen we je voor aan de belangrijkste ‘bullishe’ nieuwsfeiten uit de afgelopen week.

#1 Exxon Mobile gaat bitcoins minen

ExxonMobil, de grootste olie- en gasproducent van de VS, is bezig met een proefproject om bitcoin te minen in Noord-Dakota. De energie die gebruikt wordt voor het minen van bitcoin, zou normaal gezien gewoon verspilde energie zijn.

Op deze manier wordt de energie op een nuttige manier gebruikt, wat een positieve zaak is voor het klimaat. Dit is in tijden van ESG-beleggingen een enorme meerwaarde.

#2 Rusland gaat mogelijk bitcoins accepteren als betaalmiddel voor olie

Door de oorlog van Rusland tegen Oekraïne, heeft het Westen een scala aan sancties opgelegd aan Rusland. Vooral de energiesector van Rusland, één van de belangrijkste sectoren van het land, krijgt het hard te verduren. Om deze sancties voor een deel te omzeilen zou Rusland overwegen om bitcoin te accepteren als betaalmiddel voor olie.

Een soeverein land als Rusland dat bitcoins gebruikt, zou een enorme boost voor de vraag kunnen betekenen. Hiernaast zou het andere landen kunnen aanzetten om het netwerk te gebruiken.

#3 Goldman Sachs omarmt crypto

De startpagina van de website van zakenbank Goldman Sachs staat in het teken van crypto. Het is voor het eerst dat crypto zo’n prominente rol heeft op de startpagina van een traditionele bank. Dit kan de acceptatie van crypto in de traditionele financiële wereld een stevige boost geven.

Hiernaast handelde Goldman Sachs recent zijn eerste cryptodeal af. Goldman verhandelde een bitcoin-gekoppeld instrument genaamd een niet-leverbare optie met crypto-handelsbank Galaxy Digital.  Hiermee is het de eerste grote Amerikaanse bank die crypto “over the counter” verhandeld.

Dat Goldman, een topspeler op de wereldmarkten voor traditionele activa, hierbij betrokken is, is een teken dat de activaklasse voor institutionele spelers zoals hedgefondsen steeds volwassener wordt.

#4 Ray Dalio stapt in crypto

Ray Dalio, oprichter van het grootste hedgefund ter wereld Bridgewater Associates, gaat in crypto investeren. Bridgewater zal via een extern fonds investeren in bitcoin en mogelijk andere cryptomunten.

De beslissing van Bridgewater is een serieuze mijlpaal voor de cryptowereld. Als het grootste hedgefund ter wereld in crypto stapt, is dit een duidelijk signaal dat crypto serieus genomen moet worden.

Dalio komt meer en meer naar voren als een grote voorstander van crypto. Vorig jaar noemde hij bitcoin reeds “one hell of an invention” en ook het “goud voor millenials”. Persoonlijk heeft Dalio ook een kleine positie in bitcoin.

#5 Rio accepteert crypto voor belastingen

Rio de Janeiro, de op één na grootste stad in Brazilië, verklaarde dat het de eerste stad binnen de landsgrenzen wilt worden die bitcoin-betalingen voor belastingen wil accepteren. In januari stelde de burgemeester van de stad reeds een werkgroep voor om het gebruik van crypto te versnellen en zo de lokale economie te stimuleren.

Het lijkt er op dat landen en steden steeds meer openstaan voor het idee om crypto toe te staan voor bepaalde transacties. Zo wordt het nut van crypto in de fysieke wereld als maar groter.

  • Up-to-date blijven met de laatste trends in de cryptomarkt en weten welke coins wij koopwaardig vinden? Check dan onze Crypto Gids.
  • Interesse in het staken van cryptomunten? Recent lanceerden we een handleiding met exacte stappen om binnen Cosmos, ’the internet of blockchains’, te navigeren. De handleiding begeleidt u in diverse stappen zoals het aanmaken van een wallet tot crypto activa handelen en staken in het netwerk. Exclusief voor leden van de Crypto Yield Farmer.
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Giovanni Altamore
1 maand geleden

Ik zit zelf deels in de crypto om mijn beleggingen te spreiden, maar laten we niet doen alsof het allemaal goud is wat er blinkt. 1) wat Exxon doet is niets meer dan greenwashing. Ze krijgen enorm veel kritiek over de milieuschade die ze aanrichten. De uitstoot die ze voorheen zouden affakkelen gaan ze nu gebruiken om bitcoin te minen. Iets nuttiger, maar de CO2 uitstoot blijft hetzelde dus het probleem blijft bestaan. Dinosauriers… 2) Dat Rusland via bitcoin probeert sancties te omzeilen zou geen reden voor vreugde mogen zijn. Is de bitcoinkoers echt zo belangrijk dat we de situatie… Lees verder »

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.