Nederland - 8 juli 2022 - crypto

Cryptowaarde in traditionele beursfondsen zakt naar laagterecord

door SVEN VAN GASSE

De cryptomarkt heeft het in 2022 zeer moeilijk en dit vertaalt zich ook naar de waarde van de sector in traditionele beursfondsen. Door de ongerustheid op de markt zakt de cryptowaarde in beursfondsen naar een laagterecord.

De assets under management (AUM) van bitcoin daalde in juni met 33,7%. De totale waarde van bitcoin in beleggingsfondsen bedraagt nu $15,9 miljard.

Het goede nieuws voor bitcoin is dat de meest bekende munt aan marktaandeel blijft winnen ten opzichte van kleinere munten. Het marktaandeel van bitcoin bedraagt nu 73,6% ten opzichte van 70,1% in mei.

De AUM van ethereum zakte met 46,7% nog een stuk harder dan bitcoin. De totale waarde bedraagt nu nog slechts $4,54 miljard terwijl dit enkele maanden geleden nog het dubbele was.

In de onderstaande grafiek geeft een overzicht van de evolutie van de AUM van bitcoin, ethereum, andere munten en baskets. De dalende trend is bij elk van deze groepen duidelijk zichtbaar.

Bron: CryptoCompareDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.