Nederland - 25 juni 2022 - crypto
door VINCE

Bitcoin bodem zou weleens dichterbij kunnen zijn dan je denkt

Bekende crypto trader en analist ‘Kaleo’ brengt in deze verwoestende markten, wat optimistisch nieuws de wereld in over bitcoin. Op zijn twitteraccount met +500K volgers laat hij weten dat de berenmarkt-bodem wellicht dichterbij is dan je zou denken, gelet op de eerdere halveringen die bitcoin ervaarde. 

Bitcoin heeft door de jaren heen al meerdere bodems gecreëerd. Gemiddeld borrelde deze cyclische bodems op tussen de 780 en 880 dagen na elk van de vorige halvering. Inmiddels is het 766 dagen na de bitcoin-halvering van 11 mei 2020.

Toevallig nadert bitcoin ook zijn logaritmische ondersteuningscurve. Zie de logaritmische curve tussen 2011 en nu die Kaleo deelde hieronder:

De afstanden tussen de halveringen van BTC zijn zoals te zien dus al meerdere keren ongeveer gelijk geweest.

“Wees geduldig”

Wel houdt Kaleo rekening met bijvoorbeeld de psychologische grens van $20.000 waar bitcoin kort doorheen zakte, omdat dit de eerste keer is dat BTC onder de all-time high van de vorige cyclus gegaan is.

Maar ondanks het feit dat de prijs nog volatiel kan zijn in zowel op- als neerwaartse richting, gelooft Kaleo wel dat de bodem van de berenmarkt niet zo ver weg is als het momenteel lijkt. Daarom raadt hij aan om je voorlopig te houden aan ‘high conviction’ zetten, niet hebzuchtig te worden en vooral om geduldig te zijn.

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.