Europa - 24 november 2021 - Aandelen

Credit Suisse zet Aegon op kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft Aegon op de kooplijst gezet en de koersdoelen voor ASR Nederland en NN Group verhoogd. Dit bleek woensdag uit een sectorrapport van de Zwitserse bank.

Het advies van Aegon ging van Neutraal naar Outperform met een koersdoelverhoging van 4,00 naar 5,30 euro.

Aegon legt onder het nieuwe management het fundament voor een nieuw bedrijf, meent analist Iain Pearce. De risico’s moeten omlaag, net als de volatiliteit en de kapitaalgeneratie en de premie-inkomsten moeten stabiliseren. Pearce heeft vertrouwen in de plannen van Aegon en verhoogt zijn taxaties stevig. En dat biedt flink opwaarts potentieel.

Verder verhoogde Credit Suisse het koersdoel voor NN van 45,00 naar 52,00 euro en voor ASR van 37,00 naar 42,00 euro. Het advies voor NN blijft Outperform en voor ASR Neutraal.

“Het groeipotentieel van NN wordt niet op waarde geschat”, vindt Pearce. Ook wijst hij op de beloning die aandeelhouders tegemoet kunnen zien. Voor 2021 is het dividendrendement vermoedelijk ruim 5 procent en zal in de jaren daarna verder stijgen. Ook zal NN in 2022 en 2023 voor 500 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen.

De koersdoelverhoging van ASR is te danken aan een nieuw model dat Pearce gebruikt. “Onze nieuwe koersdoel van 42 euro weerspiegelt onze hogere winstprognoses en meer optimistische vooruitzichten voor de premie-inkomsten. Hoewel onze schattingen marginaal boven de consensus liggen, geeft ons koersdoel aan dat er beperkt opwaarts potentieel is. We zien meer potentieel voor Aegon en NN”, aldus Credit Suisse.

Het aandeel Aegon stijgt woensdag 5,0 procent en ASR 1,0 procent. NN wordt 1,1 procent duurder.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.