Europa - 19 april 2022 - Aandelen

Credit Suisse verlaagt koersdoel ArcelorMittal

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft dinsdag het koersdoel voor ArcelorMittal verlaagd van 50,00 naar 45,00 euro bij handhaving van het Outperform advies.

Analisten van de Zwitserse zakenbank merkten op dat Europese staalaandelen dit jaar goed presteren, zowel ondanks als dankzij de recente geopolitieke ontwikkelingen die de levering van staal in Europa bemoeilijken. De gestegen energieprijzen hebben de negatieve trend in de staalprijzen doen keren, tenminste tijdelijk, terwijl ook de prijzen van andere materialen zijn aangetrokken.

Desondanks zijn factoren als kosteninflatie, verstoringen in de aanvoerketen en een mogelijke tekort aan energie een gevaar voor de staalvraag, waarschuwt Credit Suisse.

In een rapport kijkt Credit Suisse naar welke Europese staalspelers zich het beste staande houden in tijden van een recessie, terwijl ook wordt gekeken naar de afhankelijkheid van elektriciteit en aardgas. Credit Suisse is van mening dat in dit licht ArcelorMittal en ThyssenKrupp het minste risico lopen.

Het aandeel ArcelorMittal koerste dinsdagochtend 1,5 procent hoger op 30,96 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.