Europa - 24 februari 2022 - Aandelen

Credit Suisse verhoogt taxaties Wolters Kluwer

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft de taxaties voor Wolters Kluwer na de publicatie van de resultaten over 2021 van woensdag verhoogd en verwacht een een volgende groeistap voor het databedrijf. Dit bleek donderdag uit een analyse van de Credit Suisse.

Credit Suisse verhoogde de raming voor de autonome omzetgroei voor dit jaar van 4,0 naar 4,5 procent. De taxatie voor de aangepaste winst per aandeel krijgt er 3 procent bij en staat voor dit jaar nu voor 3,70 euro in het model van de bank. Dit zou een stijging van 9 procent op jaarbasis betekenen en ligt ook boven de outlook van Wolters Kluwer zelf

De bank wees op sectorgenoten RELX en Thomson Reuters, die volgens de analisten van de bank onlangs hun groeiverwachtingen voor de middellange termijn aanpasten, terwijl Wolters Kluwer dat tot nu toe nog niet deed. Credit Suisse verwacht dat het niet lang meer zal duren, of ook het bedrijf uit Alphen aan den Rijn gaat dit doen.

De positieve punten van aandacht voor beleggers in Wolters Kluwer betreffen volgens Credit Suisse de resultaatvorming in het eerste kwartaal van dit jaar, het dividend over 2021 dat 15 procent steeg en de aandeleninkoop van 600 miljoen euro. Minpunten voor een belegging in Wolters Kluwer zijn volgens Credit Suisse een toenemende populariteit van obligaties, looninflatie en concurrentie voor de divisie Tax & Accounting.

Credit Suisse handhaafde het Outperform advies met een koersdoel van 110,00 euro voor het aandeel Wolters Kluwer.

Het aandeel noteerde donderdag op een rood Damrak 0,3 procent lager op 88,46 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.