Europa - 23 mei 2022 - Aandelen

Credit Suisse verhoogt koersdoel Aegon

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor Aegon verhoogd van 5,60 naar 5,80 euro en handhaaft het Outperform-advies. Dat meldde de bank in een rapport.

De analisten zien ruimte voor opwaartse bijstellingen van de consensusverwachtingen voor het kapitaal dat de verzekeraar operationeel genereert. De analisten denken aan 1,62 miljard euro voor 2023, wat zo’n 10 procent meer is dan waar de consensus op mikt.

Elke transactie met de variabele lijfrente zal meer ruimte geven om kapitaal terug te geven en vermindert de blootstelling van Aegon aan een portefeuille die de waardering van het aandeel aanzienlijk drukt.

Aegon rekent zelf inmiddels op een kasstroom van 1,2 miljard tot 1,3 miljard euro in 2022 en hintte impliciet op 1,55 miljard tot 1,65 miljard in 2023, als de tegenwind van dit jaar wegvalt en de variabele lijfrentes 150 miljoen tot 200 miljoen euro meer per jaar gaan bijdragen. Bij een herverzekeringsdeal komt er minder kapitaal uit deze lijfrentes in de toekomst, maar worden de resultaten minder volatiel en valt er kapitaal vrij dat elders aan het werk kan worden gezet, zo merkte Credit Suisse op.

Het aandeel Aegon stond maandag 2,0 procent hoger op 4,88 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.