Europa - 15 februari 2022 - Aandelen

Conflict Oekraine bedreiging voor Europese staalmarkt

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het conflict in Oekraïne kan gevolgen hebben voor de Europese staalmarkt. Dit schrijft analist Alan Spence van Jefferies dinsdag.

“Oekraïne is een grote exporteur, de vierde wereldwijd in 2020, en is goed voor gemiddeld 13 procent van de Europese staalimporten”, aldus Spence. Liefst 75 procent van de staal die Oekraïne produceert, wordt geëxporteerd.

Als de staalproductie in Oekraïne verstoord raakt, zal de Europese markt krapper worden, waarschuwt hij.

ArcelorMittal heeft een fabriek in Oekraïne in het zuiden van het land, die goed is voor circa 6 procent van de totale productie van het staalbedrijf, aldus Spence, die een koopadvies op het aandeel heeft met een koersdoel van 43,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.