Europa - 30 juni 2021 - Aandelen

Citi haalt Shell van verkooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Citi Research heeft woensdag het advies voor Royal Dutch Shell verhoogd van Verkopen naar Neutraal. Het koersdoel is 14,50 Britse pond, vrijwel in lijn met de koers op de Londense beurs.

De zakenbank verhoogde zijn taxaties voor de olieprijs. Voor 2021 ging de raming van 68 naar 71 dollar per vat en voor 2022 van 59 naar 67 dollar per vat. De voornaamste reden voor deze opwaartse bijstelling van de taxaties is dat Citi uitgaat van een voortzetting van het productiebeleid van OPEC+. Inmiddels is de vraag ook weer terug op 96 procent van het niveau van voor de coronacrisis, maar het aanbod zit volgens Citi pas op 87 procent.

Volgens de analisten geloven steeds meer beleggers in een ‘supercyclus’ voor olie. Zij denken dat door te lage investeringen door landen die niet verenigd zijn in OPEC+ het kartel weer de touwtjes in handen krijgt. Maar daarbij onderschatten zij volgens Citi de Amerikaanse schalie-olieboeren.

De analisten van Citi verwachten dat Shell dit jaar 2,60 dollar per aandeel zal verdienen en volgend jaar 2,96 dollar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.